Time : 3:49:59 PM
Date : Monday, March 29, 2004
Sender Name: VVI

Bezoek van minister R. Demotte aan het woon- en zorgcentrum Sint-Franciscus in Brakel

Op maandag 29 maart 2004 bezoekt Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, de heer Rudy Demotte, het woon- en zorgcentrum Sint-Franciscus in Brakel.

Namens zijn instelling, onderlijnt de heer Pierre Ghys, Algemeen Directeur, het belang van continuïteit in het federale overheidsbeleid t.a.v. de ouderenzorg en de uitdagingen die zich daarin stellen.

De Minister kondigde zelf reeds in januari, tijdens de Conferentie van de 'Gezondheidsdialogen', aan dat een verderzetting van het reconversiebeleid van rusthuiswoongelegenheden naar verzorgingseenheden hoogstwenselijk is.

Als lid van het Verbond der Verzorgingsinstellingen bepleit de heer Pierre Ghys in deze een afrondend driejarenplan (2005-2007). Dit moet het mogelijk maken de reeds lang bestaande ongelijkheden tussen bewoners met eenzelfde zorgbehoefte in voorzieningen op eenzelfde wijze gefinancierd te zien door de ziekteverzekering.

Het voorstel van meerjarenplan voorziet een realistisch budgettair groeipad, waarin de investeringskost jaarlijks, gedurende drie jaar, op 50 miljoen euro wordt geraamd.

Voor meer info :
woon- en zorgcentrum Sint-Franciscus Brakel
dhr Pierre Ghys
Algemeen Directeur
tel. 055/43.20.25