Ingezonden persbericht


Persbericht

29 maart 2004

KVS introduceert Enterprise Vault versie 5 voor content archivering ~ uniek framework biedt meer flexibiliteit en sluit risico¹s met betrekking tot e-mail archivering en ongestructureerde content uit ~

KVS, leverancier van archivering- en content managementsoftware introduceert vandaag Enterprise Vault® versie 5. Enterprise Vault is het enige softwarepakket dat klanten een uniek framework biedt en ervoor zorgt dat ze e-mail, documenten, instant messages en Microsoft SharePoint Portal Server documenten op de juiste manier kunnen opslaan en archiveren. Klanten die niet direct alle functies nodig hebben, kunnen naar wens individuele onderdelen implementeren. Zo kunnen ze hun beleid afstemmen op de huidige wetgeving en regels met betrekking tot het bewaren van documenten. Bovendien kunnen bedrijven zo eenvoudig anticiperen op nieuwe regelgeving.

"De enorme hoeveelheid business records die tegenwoordig gearchiveerd moet worden, heeft ons ertoe aangezet dit framework te ontwikkelen," zegt Mary Kay Roberto, senior vice president, KVS Noord Amerika. "Als gevolg van wetgeving, zoals Sarbanes-Oxley en HIPAA archiveren bedrijven alle soorten documenten, niet alleen e-mail. Door een framework aan te bieden, kunnen organisaties díe modules kiezen die ze nodig hebben om hun bedrijfsrisico¹s te minimaliseren, opslagcapaciteit te optimaliseren en lifecycle management te verbeteren."

De keuze voor een storage platform is één van de belangrijkste onderdelen bij lange termijn archivering. Een verkeerde keuze kan hoge kosten opleveren en stelt het bedrijf bovendien bloot aan onnodige risico¹s. Dankzij Enterprise Vault¹s Open Storage Layer en samenwerkingsovereenkomsten met toonaangevende storage leveranciers, kan KVS anticiperen op toekomstige veranderingen. De Open Storage Layer voldoet aan de huidige storage vereisten en biedt een platform voor legacy content. Daarnaast is het mogelijk om naadloos toekomstige technologieën te exploiteren. Hierdoor wordt de total cost of ownership verlaagd en worden toekomstige risico¹s uitgesloten.

De vraag naar Enterprise Vault versie 5 werd direct gestimuleerd door de blue chip klanten van KVS. Zo gaat T-Com, onderdeel van Deutsche Telekom, Enterprise Vault 5 in de komende maanden installeren voor circa 100.000 medewerkers. Bovendien gaat T-Com gaat File System Archiving gebruiken om meerdere versies van een document te archiveren en deze beschikbaar te maken via een web interface. Dit biedt niet alleen efficiënte opslagcapaciteit, maar ook de mogelijkheid direct gegevens te herstellen in het geval van dataverlies. In plaats van een Backup Administrator legt de gebruiker contact met een Web Archive en herstelt de benodigde data met één enkele muisklik.

Eén van de belangrijkste voordelen van e-mail- en content archivering is de mogelijkheid om voor een langere periode corporate records te onderhouden in een repository. Dit kan essentieel zijn indien wetgeving of regels nageleefd moeten worden. Daarom stelt de Enterprise Vault Business Accelerators organisaties in staat gearchiveerde content zo te benutten dat regels worden nageleefd en organisaties beschermd zijn tegen gerechtelijke stappen.

KVS bestaat slechts vier jaar, maar heeft inmiddels meer dan 4,5 miljoen licenties van haar vlaggenschip Enterprise Vault verkocht. Dit aantal komt overeen met meer dan 1,275 miljoen e-mailboxen. Afgelopen jaar zag KVS haar gebruikersbestand verdubbelen, waardoor haar positie als marktleider met het grootste geïnstalleerde klantenbestand werd bevestigd.

(493 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over KVS
KVS is wereldwijd marktleider in software voor de archivering van elektronische bedrijfsgegevens. Het bekendste product van KVS is Enterprise Vault, een e-mail archiveringsoplossing voor Microsoft Exchange met meer dan 3 miljoen verkochte licenties bij ruim 650 klanten. Enterprise Vault biedt een oplossing voor de problemen die worden veroorzaakt door de toename van e-mailverkeer, zoals groei van het aantal servers en databases, quota voor gebruikers, verplicht opschonen van de e-mailbox en problemen met het beheer, backup, restore en migratie. Gebruikers krijgen een virtueel onbeperkte mailbox en het systeem archiveert inactieve mail automatisch en comprimeert de data. Hierdoor verspillen gebruikers geen kostbare tijd aan het binnen de limiet houden van hun mailbox.

Naast Enterprise Vault voor e-mail archivering biedt KVS een soortgelijke oplossing voor File archivering, Sharepoint- en IM archivering. Met de software van KVS beantwoorden bedrijven aan alle wettelijke regelgeving ten aanzien van data-opslag. Daarnaast vereenvoudigt het gebruik van archiveringssoftware migratie-uitdagingen. KVS heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de V.S., de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Australië. KVS: Store... Manage... Discover.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: yvonnev@lewispr.com
joostg@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marc Hitzert van KVS: Tel: +31 (0) 70 320 56 97 Fax: + 31 (0) 70 320 56 96 E-mail: marc.hitzert@kvsinc.com http://www.kvsinc.com
---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---