Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 29 maart 2004[pic]maandag 29 maart 2004     
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Drie mannen aangehouden voor mishandeling en auto-inbraak

Vannacht heeft de politie op de Voorstadslaan drie mannen aangehouden op verdenking van mishandeling en het plegen van een auto-inbraak. Een 26-jarige Nijmegenaar keek na het horen van een knal naar buiten en zag hoe drie mannen bij een auto stonden met een ingeslagen ruit. Toen de Nijmegenaar hen daarop aansprak werd hij door de mannen geschopt en geslagen. Hij slaagde er in 112 te bellen. De politie kwam snel ter plaatse en kon op aanwijzing van de Nijmegenaar de drie mannen aanhouden. Het gaat om drie Nijmegenaren in de leeftijd van 37, 38 en 42 jaar. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.


Woninginbraak

Gisteravond is ingebroken in een woning aan de Bronsgeeststraat. Via het ingooien van een ruit is toegang verschaft tot de woning. De 40-jarige eigenaar mist vooralsnog niets.


Diefstal auto
Afgelopen weekend is vanaf de Kronenburgersingel een rode Opel Kadett Hatchback gestolen met het kenteken YK-47-GK. De eigenaar deed aangifte.
In de nacht van zondag op maandag is vanaf Doddendaal een zwarte BMW cabrio gestolen met kenteken HN-BD-27. De eigenaar deed aangifte.


District Tweestromenland
Niftrik - Auto van A50 op spoor

Gisteravond rond 20.00 uur heeft een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden op de A50 ter hoogte van Niftrik waarbij de twee inzittenden van het voertuig ernstig gewond zijn geraakt.
De bestuurder van een personenauto reed met zeer hoge snelheid over de A50 en verloor tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur. Het voertuig kwam in de rechterberm terecht en via de andere kant van de vangrail reed hij vervolgens ongeveer 100 meter verderop het talud af, zweefde over een afstand van ruim 35 meter door de lucht en kwam uiteindelijk op het spoorvak Nijmegen - Den Bosch terecht. De machinist kon een trein vanwege de lage snelheid in verband met een spoorwissel tijdig en op veilige afstand tot stilstand laten komen.
De auto raakte in brand, deze kon door politie en omstanders worden geblust. De twee inzittenden, een 35-jarige man uit Vaassen en een 46-jarige Arnhemmer, zaten in hun voertuig bekneld. Zij droegen vermoedelijk alletwee geen autogordel. De brandweer heeft beiden uit het voertuig geknipt. Vervolgens zijn zij naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht.
De politie heeft (technisch) onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Heumen - Ongeval met letsel

Vannacht rond 00.30 uur is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Looistraat een 60-jarige bestuurder uit Heumen gewond geraakt. De man reed over de Looistraat, tussen de Jan J. Ludenlaan en de Blankenbergseweg, in de richting Nijmegen. Aan het begin van een bocht verloor de man de controle over zijn voertuig en door een stuurbeweging naar links is hij via de linkerberm op de kop in de sloot terecht gekomen. De man is overgebracht naar het Radboudziekenhuis.


Wamel - Diefstal auto

Van zondag op maandag is vanaf de Hogeweg een gele Peugeot 307 gestolen met kenteken 77-LB-TH. De eigenaar deed aangifte.


District De Waarden
Rijswijk - Man aangehouden met drugs in bezit

Gisteravond is op de Nieuweweg een 19-jarige man uit Tiel aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Tiel - Man aangehouden met slagwapen

De politie heeft gistermiddag op de Teisterbantlaan een 26-jarige inwoner uit Zaltbommel aangehouden die in het bezit was van een slagwapen. In het kader van de opiumwet werd de auto van de man doorzocht, waarbij de agenten op het slagwapen stuitten. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Blik op veilig

Video-auto: Twee rijbewijzen ingevorderd

Tijdens surveillance met de video-auto is gisteren van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd.
Een 36-jarige Arnhemmer reed gistermiddag met te hoge snelheid over de A325 richting Nijmegen. Waar hij 70 km/h mocht, reed de man 131 km/h. Op het Keizer Traianusplein is de bestuurder staande gehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor bumperkleven.
Een 23-jarige motorrijder uit Nijmegen reed gisteravond met hoge snelheid over de Schoenaker in Beuningen richting snelweg A73. Hij vervolgende zijn weg over de A73 naar Nijmegen. Waar hij 120 km/h mocht, reed de man boven de 150 en daar waar een maximum snelheid geldt van 70 km/h, werd een snelheid gemeten van 141 km/h. De Nijmegenaar is op de Neerbosscheweg staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Alcoholcontrole in Beuningen: Twee bestuurders rijden onder invloed

Bij een alcoholcontrole gistermiddag en -avond heeft het Verkeershandhavingsteam in samenwerking met team Beuningen in totaal bij 365 automobilisten een blaastest afgenomen. Hiervan bleken twee bestuurders onder invloed te rijden (535 respectievelijk 635 ugl). Van deze laatste bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast zijn drie bestuurders bekeurd voor rijden zonder gordel, twee bromfietsers voor rijden zonder valhelm en een bestuurder kreeg een bekeuring voor belediging. De controle vond plaats op de Schoenaker.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --