Gemeente Dordrecht


---

Toekomstige bruidsparen reserveren zelf huwelijkslocatie

Vincent Brinkhof
Aanstaande bruidsparen kunnen in Dordrecht zelf hun huwelijkslocatie, datum en tijdstip reserveren via het E-loket. De afdeling Burgerzaken heeft haar dienstverlening sinds kort uitgebreid met deze extra service.
De toekomstige huwelijkspartners kunnen op www.dordrecht.nl/e-loket bekijken hoe de trouwlocaties en de zalen er uit zien en kunnen nagaan hoeveel personen er in een zaal kunnen. Ook biedt het E-loket hen inzicht in de kosten. Is er iets van hun gading bij, dan kunnen zij direct een optie nemen.

Burgerzaken speelt zo in op de toenemende ontwikkeling van het boeken via internet. Met deze extra service kunnen mensen die bijvoorbeeld in het weekend beslissen te trouwen, direct kijken of er een locatie beschikbaar is en die dan ook reserveren.

Zodra een reservering bij Burgerzaken binnenkomt, stuurt de afdeling een ontvangstbevestiging per mail terug. De aanvrager krijgt dan binnen 3 werkdagen een pakketje met allerlei informatie ter bevestiging van de huwelijksdatum.
Een reservering is niet gratis. De afdeling brengt hiervoor EUR 50,- reserveringskosten in rekening. Deze kosten worden in mindering gebracht op de huwelijksleges.
Er kan maximaal twee jaar (kalenderjaar) vooruit worden geboekt.

Mensen die geen internet hebben kunnen terecht in de centrale hal van het Stadskantoor. Daar staat een computer die is aangesloten op de gemeentelijke website. In de toekomst worden in de hal internetzuilen geplaatst.