Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 29 maart

Hoorn 29-03-2004 - 17.00 uur

Bromfietscontrole

Enkhuizen, zondag 28 maart 2004.

Zondagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Dolfijn. Een aantal jongeren waren daar met hun bromscooters aan het racen. Acht bestuurders kregen een bekeuring omdat de bromfiets een te hoog vermogen had. Drie bromfietsbestuurders moesten hun voertuig tijdelijk inleveren omdat daar een technisch onderzoek aan wordt ingesteld.

Man mishandeld en beroofd van telefoon.

Hoorn, zondag 28 maart 2004.

Zondagavond tussen 20.00 en 20.45 uur werd een 29-jarige inwoner van Hoorn mishandeld en beroofd. Het slachtoffer liep over de Boedijnhof toen er plotseling een auto naast hem stopte. Uit een auto stapte een man die het slachtoffer herkende als een vage kennis. Deze man sloeg het slachtoffer verschillende keren in het gezicht. Ook toen het slachtoffer op de grond lag bleef het slaan doorgaan en werd de dader geholpen door een andere inzittende van de auto. Deze laatste pakte vervolgens de telefoon uit de zak van het slachtoffer. Op een gegeven moment wist de man aan zijn belagers te ontkomen en kon hij de politie in kennis stellen.

Man belaagd

Oudendijk, zondag 28 maart 2004.

Zondagavond is een 46-jarige inwoner van Oudendijk door drie tot nu toe onbekende mannen bedreigd. Het slachtoffer liep met zijn hond over de Dorpsweg toen een personenauto stopte. De drie inzittende stapten uit en renden naar het slachtoffer toe. Eén van de daders greep het slachtoffer vast maar deze gaf de dader een schop waardoor hij los liet. Een andere verdachte maakte een aantal stekende bewegingen in de richting van het slachtoffer. Hierdoor raakten diens jas beschadigd. Toen één van de daders tegen zijn kornuiten zei dat ze verkeerde persoon te pakken hadden stapten de drie weer in de auto en verdwenen. De daders zijn mannen met een Turks/Marokkaans uiterlijk en tussen de 25 en 35 jaar oud. Eén van hen droeg een zwarte broek, een driekwart leren jas, een wit overhemd met zwarte strepen en een zwarte muts. De tweede verdachte droeg een donkere driekwart leren jas en rode schoenen. De derde verdachte droeg een donder jack en een zwarte jas.

Hennepkwekerij in woning aangetroffen

Wervershoof, maandag 29 maart 2004.

Maandagmorgen werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Slikkerdijk. Er was informatie binnen gekomen dat er mogelijk illegale vreemdelingen in het pand aanwezig zouden zijn. Tijdens de zoeking in de woning trof men ruim 150 hennepplanten aan. Deze zijn in beslag genomen evenals een hoeveelheid technische apparatuur. De eigenaar/bewoner van het pand, een 49-jarige man, is ter plaatse aangehouden. Hij is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. In het pand werden geen personen aangetroffen die illegaal in Nederland verbleven.