Gemeente Heeze-Leende


Evaluatie sluitingstijden horeca.

Vorig jaar heeft de horeca Heeze-Leende de wens uitgesproken om de sluitingstijden van de horeca te wijzigen.

Het nadeel van de huidige sluitingstijden was dat, met name van zaterdag op zondagnacht, alle bezoekers tegelijkertijd op straat komen, waardoor overlast ontstaat en de taxis het grote aantal bezoekers niet verwerkt krijgen.
Verschillende partijen hebben vorig jaar een convenant ondertekend. Op basis van dit convenant kan een individuele horecaondernemer ontheffing aanvragen van zijn sluitingstijden van zaterdag op zondagnacht. Individuele ondernemers komen voor een, steeds voor 1 kwartaal geldende, ontheffing in aanmerking indien de ondernemer bereid is zich aan de afspraken in het convenant te houden.

Evaluatie
Op donderdag 24 maart jl. heeft een evaluatie van het 1e kwartaal gefaseerde sluitingstijden plaatsgevonden. Tijdens een overleg, waarbij alle partijen van het convenant en de deelnemende ondernemers waren uitgenodigd, sprak men zich positief uit omtrent het verloop. Bij de politie en gemeente waren omtrent de kern Heeze enkele meldingen binnengekomen; een duidelijk verband met de ontheffingen ontbrak echter. Over het algemeen werd opgemerkt dat het 1e kwartaal erg rustig is verlopen voor de horecaondernemers (qua bezoekersaantal). Daadwerkelijke conclusies zullen dan ook pas op langere termijn kunnen worden getrokken.

De burgemeester heeft dan ook besloten, op basis van afspraken in het convenant, de volgende horeca-inrichtingen voor de zaterdag op zondagnachten in het 2e kwartaal van 2004 een ontheffing van de sluitingstijden te verlenen:
Heeze: café de Koffer aan de Jan Deckersstraat 53, Tapperij de Zwaan aan de Kapelstraat 23, café Woodys aan de Nieuwendijk 17, café de Kwieb aan de Nieuwendijk 19, feesthut dn Bruut aan de Nieuwendijk 20-22, grillroom Olympus aan de Nieuwendijk 16 A. Leende: café de Kwieb aan de Dorpstraat 44, cafézaal Olympia aan de Dorpstraat 19 en café de Hospes aan de Strijperstraat 46.

De cafés mogen vanaf 01.45 uur geen bezoekers meer toelaten. Vanaf 2.45 wordt de drank- en voedselverstrekking gestaakt en om uiterlijk 3.00 uur, en voor dn Bruut 03.30 uur, dienen alle bezoekers weg te zijn en is de inrichting gesloten. Voor de grillroom geldt dat zij vanaf 2.45 uur geen bezoekers meer mogen toelaten en dat uiterlijk om 3.00 uur alle bezoekers weg moeten zijn en de inrichting gesloten is. De ondernemers zullen zelf aan hun klanten duidelijk bekend maken hoe van de ontheffing gebruik wordt gemaakt / wat de precieze sluitingstijden per avond zijn.

Mensen die overlast ondervinden kunnen dit melden bij de servicetelefoon van de gemeente, 0900-2244422. Aangiften, nachtelijke en dringende zaken kunnen gemeld worden bij de politie op het nummer 0900-8844.