Politie Zaanstreek-waterland


Gratis caravan/vouwwagen controle


In de aanloop naar de vakanties organiseert de Politie Zaanstreek-Waterland, samen met 3VO en andere deskundigen, de jaarlijkse preventieve caravancontrole. Deze gratis controle is bedoeld voor de inwoners van de Zaanstreek en richt zich op caravans en vouwwagens van vijf jaar en ouder.

Iedere bezitter van zo'n caravan of vouwwagen kan deze ook dit jaar weer laten controleren voordat men daarmee op vakantie gaat. De deelnemende organisaties bieden deze service aan met het oog op de verkeersveiligheid. De controles worden gehouden op:

vrijdag 9 april 2004, 9.00 - 15.30 uur
zaterdag 10 april 2004, 9.00 - 15.30 uur

Locatie: Terrein van BV Aannemingsmaatschappij Heijmans Materieelbeheer
Zaandammerweg 14, Assendelft.


Aanmelden kan uitsluitend telefonisch en wel op:


woensdag 7 april, tussen 9.00 - 16.00 uur

bij 3VO, telefoon: 075-6871669 en 075-6160835

Kosten : De keuring is gratis, maar i.v.m. de onkosten vraagt 3VO een vrijwillige bijdrage van de deelnemers

Uitgebreide controle
De controle betreft: verlichting, koppeling, voertuigdocumenten, rijbewijs en de technische staat van de caravan (chassis, remmen, banden en lagers). Tevens wordt de gasinstallatie en het elektrische gedeelte nagekeken. Hiervoor zijn brandweer en Wegenwacht aanwezig. Voor de controle van de aanwezige of meegenomen brandblusser kunt u terecht bij Chubb Flamecontrole.

Onderhoudsbeurt blijft noodzakelijk
De deelnemende organisaties wijzen er nadrukkelijk op, dat deze preventieve controle niet in de plaats kan komen van een normale onderhoudsbeurt, die om de 2 of 3 jaar bij de dealer moet plaatsvinden.

---


13:19 28-MRT-04
loc.: ZAANDAM, GALEISTRAAT

Inbraak in school

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een school. Uit de school werden, voor zover nu bekend, twee beeldschermen en een computerkast gestolen. Men kwam de school binnen via het dak.

15:43 28-MRT-04
loc.: KROMMENIE, PROVINCIALEWEG

Aanhouding voor graffiti

De politie heeft een 13-jarige jongen uit Krommenie aangehouden nadat hij graffiti had gespoten op banken, rugleuningen en wanden.in de trein. Een getuige meldde dit aan de conducteur, die de jongen aansprak en de politie waarschuwde. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en werd later overgedragen aan zijn ouders.

20:09 28-MRT-04
loc.: WORMERVEER, PIET KUIPERLAAN
Politie ontmantelt hennepkwekerij
Na klachten van buurtbewoners over een sterke hennepgeur, heeft de politie een hennepkwekerij in een woning ontmanteld. De drie personen die in de woning aanwezig waren, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 31-jarige man uit Wormerveer en een even oude Amsterdammer, zijn aangehouden. Op de geblindeerde eerste verdieping trof de politie hennepplanten aan in twee slaapkamers. Ook de zolder was gevuld met volgroeide planten. De benodigde stroom werd buiten de meterkast om afgetapt. De 480 planten en goederen die met de kweek te maken hebben, werden vernietigd. De drie verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

20:19 28-MRT-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Jongen (12) beroofd van mobieltje

Een 12-jarige jongen uit Zaandam deed aangifte van beroving. De jongen liep zondagavond rond 19.45 uur samen met een vriendje over de Gedempte Gracht toen zij door twee jongens, van ongeveer 18 jaar en meteen negroïde uiterlijk, werden aangesproken. Toen de daders vroegen hoe laat het was, haalden de twee jongens hun mobiele telefoons tevoorschijn. Vervolgens werden de toestellen uit hun handen gegrist en gingen de daders ervandoor richting het treinstation Zaandam. Daar stapten zij in de trein richting Amsterdam. De ene dader is ongeveer 1.70 m lang en droeg een blauwe jas. De ander is ongeveer 1.85 m lang en droeg een lange, zwarte jas.

06:00 29-MRT-04
loc.: PURMEREND, GOUWZEESTRAAT

Jeugdige inbrekers aangehouden

De politie heeft twee 14-jarige jongens uit Purmerend aangehouden verdacht worden van het plegen van een inbraak in een woning aan de Gouwzeestraat. Op 11 maart werden uit de woning ondermeer rond de 40 dvd's en cd's, sierraden, geld en een rijbewijs gestolen. De verdachten werden in hun woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

02:01 29-MRT-04
loc.: KROMMENIE, PROVINCIALEWEG/ ERASMUSSTRAAT

Twee maal brand

Op een bouwterrein op de kruising Provincialeweg/ Rosariumlaan stond in de nacht van zondag op maandag een bouwkeet, een naastgelegen mobiel toilet en een graafmachine in brand. De brandweer Krommenie kwam met vier eenheden ter plaatse. De bouwkeet en de graafmachine brandden volledig uit. Een kwartier later kwam de melding binnen dat er brand was in een afvalcontainer in de Erasmusstraat. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-290304


13.30-16.00 27-MRT-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT
ZAANDAM, DE WATERING

Gordelcontrole

Op de Kerkstraat in Oostzaan en de Watering in Zaandam werd zaterdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Negen bestuurders en passagiers die geen gordel droegen, werden bekeurd. Een bestuurder die het inhaalverbod negeerde en vier hardrijders kregen ook een boete.

18:00-01:00 26/27-MRT-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Acht drankrijders

Afgelopen weekend werden er tijdens verschillende alcoholcontroles in de Zaanstreek in totaal negen drankrijders van de weg gehaald. Vrijdagavond werden op verschillende wegen in Koog aan de Zaan en Zaandam 187 bestuurders gecontroleerd. Drie van hen werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Een 40-jarige man uit Purmerend, die rond halféén 's nachts op de Provincialeweg in Wijdewormer werd aangehouden, had bijna vier keer zoveel drank op (845 ug/l) als toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
Zaterdagavond werden op de Kerstraat in Wormerveer en de Guisweg in Zaandijk in totaal 92 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder had teveel gedronken. Op de Hogendijk in Zaandam werden zaterdagavond 66 bestuurders gecontroleerd en verkeerde ook één bestuurder onder invloed. De overige drankrijders vielen op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk, De Binding in Koog aan de Zaan en de Wilhelminakade in Zaandam door de mand.
Op de Zaanweg in Wormerveer werd zondagochtend vroeg een 26-jarige man uit Zaandam aangehouden. De man had ruim twee keer de limiet overschreden en bleek al eerder te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed.

05:45 27-MRT-04
ZAANDIJK, GUISWEG

Joyrider onder invloed

Een 27-jarige man uit Zaandam werd zaterdagochtend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man, die duidelijk onder invloed van drank verkeerde, verscheen zaterdagochtend op het politiebureau omdat hij iets wilde vertellen maar hij was te dronken om goed uit zijn woorden te komen. Nadat de man zijn verhaal gedaan had, werd hij gewaarschuwd niet te gaan autorijden. De man bleef vervolgens een tijdje in de auto zitten wachten maar reed later toch, met gedoofde lichten, weg. Daarop werd de man aangehouden en een blaastest wees vervolgens uit dat het alcoholgehalte drie keer zo hoog was als toegestaan. De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en de auto van zijn vader te hebben meegenomen. De vader wist niets van de autorit af. Het was overigens de tweede keer dat zoonlief stiekem met de auto was gaan rijden. De vorige keer was een aantal jaren geleden.

28-MRT-04 17:00-19:15
VOLENDAM, ZEDDEWEG

Onder invloed

Zondagavond werd op de Zeddeweg in Volendam een alcoholcontrole gehouden. Een 56-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. De bestuurder had bijna twee keer zoveel alcohol op als is toegestaan en kreeg een proces-verbaal. In totaal werden 88 bestuurders gecontroleerd. Tijdens de controle werden ook twee hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 115 km per uur.

00:55 27-MRT-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN/PLANTSOENGRACHT
Twee bestuurders onder invloed
Op de Waterlandlaan werd zaterdagnacht een drankrijder aangehouden. Agenten kregen een melding dat een dronken bestuurder van de Koemarkt was vertrokken. Op de Waterlandlaan zagen de agenten de auto van de man slingerend over de weg rijden en zetten hem direct aan de kant. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Purmerend, was duidelijk onder invloed van alcohol. De blaastest op het politiebureau wees uit dat de man drieëneenhalf keer zoveel drank op had (755 ug/l) als toegestaan. De bestuurder was al enkele keren eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
Zaterdagochtend werd opnieuw een drankrijder (320 ug/l) aangehouden. De 24-jarige man uit Purmerend werd aangehouden op de Plantsoengracht. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

10:00-12:00 27-MRT-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
46 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg in de Noordbeemster werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid van 126 km per uur gemeten. Vier procent van alle bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur.

12:00 28-MRT-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
Bijna 50 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk werd zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Vier hardrijders werden aan de kant gezet en kregen direct een boete. De hoogste snelheid bedroeg 145 km per uur. De hardrijder had nog geluk, want wanneer hij vijftig km per uur te hard had gereden, dan had hij zijn rijbewijs in mogen leveren.
Tijdens de controle werden nog drie bestuurders die onnodig mistlicht voerden, vier inzittenden zonder gordel, één bestuurder die links bleef rijden, een bestuurder met een vervallen APK keuring, een motorrijder die op het fietspad reed en een bestuurder die belde tijdens het rijden bekeurd.
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werden verkeersovertreders zondagmiddag ook staande gehouden. Vijftien hardrijders, één bestuurder zonder rijbewijs en vier inzittenden zonder gordel werden bekeurd.

00:22 28-MRT-04
GRAFT DE RIJP, PROVINCIALEWEG N244

Rijbewijs kwijt

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee automobilisten aangehouden wegens zeer asociaal weggedrag. De twee, een 38-jarige inwoner van Alkmaar en een 23-jarige man uit Purmerend, waren met hun auto's aan het racen op de N244 in Graft de Rijp. Agenten in een onopvallende videosurveillance auto zagen de auto's met gevaarlijk hoge snelheid rijden en zetten de achtervolging.
De bestuurders reden gemiddeld 148 km per uur en haalden een hoogste snelheid van 168 km per uur. De bestuurders passeerden overige weggebruikers waarbij zij met hoge snelheid over verdrijvingsvlakken en doorgetrokken strepen reden. Nadat de twee aan de kant gezet waren, werden de rijbewijzen van de beide wegpiraten direct ingevorderd.
Eerder op de avond was op de N244 in de Middenbeemster ook al een snelheidsduivel (190 km per uur) staande gehouden. Omdat deze hardrijder in het buitenland woonde, kreeg hij een geldboete van 1500 euro die hij direct moest voldoen.

---- --