Politie Drenthe

Maandagmiddag 29-03-04

Meppel 29-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Geen voorrang
SMILDE - Een 43 jr. vrouw uit Smilde raakte maandagmorgen gewond bij een aanrijding op de Veenhoopsweg in haar woonplaats. De vrouw reed met haar auto vanaf een uitrit de rijbaan op en verleende geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 23 jr. vrouw uit Bovensmilde. De vrouw uit Smilde raakte gewond aan het hoofd. Haar 23 jr. dochter bleef ongedeerd. De gewonde vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis van Assen vervoerd. De brandweer assisteerde bij het uit de auto halen van de gewonde vrouw en maakte achteraf het wegdek ook weer schoon.

Politie controleert op dragen autogordels
ZUIDWOLDE - De politie in Zuidwolde controleerde maandagmorgen o.a. in de omgeving van scholen op het dragen van de autogordels. Drie automobilisten zijn daarbij bekeurd.

Laat geen waardevolle spullen in de auto liggen DIEVER - Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur is op een parkeerplaats aan de Bosweg in Diever een auto opengebroken. Waarschijnlijk is de dader gestoord want een GSM die in de auto lag is niet meegenomen.

Auto te water
HAVELTE - Op de Oude Vaartweg bij Havelte reed maandagmiddag een 28 jr. man uit Hoogeveen met zijn auto in het water van de Oude Vaart. De man reed op een slecht stuk weg wat verboden is voor gemotoriseerd verkeer. Toen hij even niet oplette raakte hij naast de weg en belandde in het water. Op eigen kracht klom hij uit de auto en kreeg even later een lift naar het politiebureau in Meppel. Inmiddels had een passant de politie gewaarschuwd omdat hij een auto in het water zag liggen. Terwijl de politie samen met duikers van de brandweer aan het zoeken was naar mogelijke inzittenden kwam de melding dat de bestuurder zich had gemeld op het politiebureau. Een bergingsbedrijf takelde de auto op het droge.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl