Dienstenbond CNV

CNV Media en Telegraaf schorten onderhandelingen sociaal plan op 29-03-2004

De onderhandelingspartijen, waaronder CNV Media, bij het sociaal plan 2004 2005, hebben op 23 maart in goed overleg besloten de onderhandelingen voor een nieuw sociaal plan op te schorten. Dit besluit is genomen in samenspraak met de vertegenwoordigers van de Centrale Ondernemingsraad. Tevens is besloten het sociaal beleidsplan, dat 4 maart 2004 afliep, officieel per 23 maart 2004 te beëindigen.

De reden van opschorting is gelegen in de onzekerheid rondom de besluitvorming van het kabinet en de sociale partners op centraal niveau over het voortbestaan van de VUT- en pre-pensioenregelingen. De ouderenregeling is namelijk een cruciaal onderdeel van het sociaal plan. Afgesproken is om opnieuw om tafel te gaan als er meer duidelijkheid hierover is. Dit zal waarschijnlijk nog voor de zomer gebeuren. Wij brengen u op de hoogte wanneer de onderhandelingen weer opstarten.

Geen reorganisatie
Voor zover de partijen kunnen overzien, zal er tot de zomer geen reorganisatie plaatsvinden binnen de werkmaatschappijen die meedoen met het nieuwe sociaal plan. Vanaf 23 maart geldt dat het sociaal beleidsplan niet meer van toepassing is op nieuwe gevallen. Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van een reorganisatie voordat een nieuw sociaal plan is geaccordeerd, zal de werkgever met CNV Media in overleg treden.

Voor de mensen die inmiddels boventallig zijn verklaard, dan wel een aanzegging hebben ontvangen, geldt dat het oude sociaal beleidsplan van toepassing blijft.

Vragen?
Uw vragen en opmerkingen horen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.