Gemeente Zwolle

Centrale bibliotheek krijgt opknapbeurt Bieb drie weken gesloten


Datum uitgave: 09-03-2004

Onderwerp: burgerzaken

De centrale bibliotheek aan de Diezerstraat is van 29 maart tot en met 19 april 2004 gesloten. Na 17 jaar intensief gebruik is de bibliotheek toe aan een grote opknapbeurt. Bezoekers van de centrale bibliotheek kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik maken van de wijkbibliotheken in Zwolle Zuid, Aa-landen, Holtenbroek, Westenholte en Berkum. In de periode voor de sluiting mogen klanten extra boeken meenemen voor een langere periode. In september 2002 vond de eerste fase van de opknapbeurt van de centrale bibliotheek plaats. De entree, het baliegebied en de krantenzaal zijn toen ingrijpend gewijzigd. In de komende tweede fase zijn de achterliggende publieksruimten aan de beurt. Op elke verdieping komt nieuwe vloerbedekking en krijgen de muren een lik verf. Daarnaast wijzigt de indeling van de bibliotheek en wordt een deel van het meubilair vernieuwd. Aangezien de verwachte overlast groot is, sluit de bibliotheek haar deuren voor drie weken.

Meer en langer lenen
De bibliotheek probeert de overlast van de sluiting voor haar klanten tot een minimum te beperken. De bezoekers van de centrale bibliotheek kunnen in de periode voorafgaand aan de sluiting de materialen zes weken lenen in plaats van drie weken. Ook mag men een dubbel aantal materialen lenen. Daarnaast kan in de sluitingsperiode gebruik worden gemaakt van de wijkbibliotheken in Zwolle Zuid, Aa-landen, Holtenbroek, Westenholte en Berkum.

Feestelijke opening
Op dinsdag 20 april opent de vernieuwde centrale bibliotheek weer haar deuren. Op zaterdag 15 mei vindt er een feestelijke opening plaats. Deze zaterdag vindt ook de officiële opening van het Biebcafé plaats.

Meer informatie
De adressen en openingstijden van de wijkbibliotheken staan vermeld op de website van de bibliotheek www.bibliotheek.nl/zwolle en in de folder 'Openingstijden', die verkrijgbaar is in alle vestigingen. Een uitgebreide beschrijving van de veranderingen in de centrale bibliotheek is te vinden in een speciale folder over de opknapbeurt. Deze folder is beschikbaar in alle vestigingen van de bibliotheek. Wie tijdens de opknapbeurt op de hoogte wil blijven, kan de vorderingen volgen op de genoemde website van de bibliotheek.

Bron: Bibliotheek Zwolle
Datum van 09-03-2004 tot 05-04-2004