Digitale Gemeente Houten

10 jaar Opstapgroep Wielertoerclub

zaterdag 27 maart 2004 - Bron: Wielertoerclub Houten

Op maandag 29 maart bij het begin van de zomertijd, gaan de beginners-trainingen bij de Wielertoerclub weer van start. Deze Maandag-groep is in 1994 opgezet om de drempel bij het toerfietsen te verlagen en heeft zich sinds die tijd in een flinke belangstelling mogen verheugen. Vanwege het jubileum zal de rit op passende wijze worden afgesloten.

De training op maandagavond start om 18.45 uur en is bedoeld voor mensen die niet zo hard willen of kunnen rijden. Er wordt dan ongeveer 27 à 28 km/uur gereden. Deze avond is geschikt voor mensen die beginnen met toerfietsen of voor degenen die een poos niet gereden hebben. Op dit moment wordt een afstand van 35-40 km gereden. Deze afstand wordt langer tot 55-60 km naarmate het seizoen en het daglicht vordert. Elke race-, hybride- , ATB- of sportfiets - mits deze voorzien is van dérailleur - is voor de maandaggroep geschikt.

Op dinsdag- en donderdagavonden wordt in twee groepen in een hoger tempo getraind. De ene groep rijdt ongeveer 30 km/uur en de andere groep wat sneller. Op deze avonden wordt om 19.00 uur gestart. Zie ook het programma op de pagina van de Maandaggroep

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).