Titel: Interview-NSS en Trendbox gaan samenwerken op het gebied van t

SNT GROUP N.V.
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 29-03-2004 08:01

Interview-NSS en Trendbox gaan samenwerken op het gebied van telefonische datacollectie.

Amsterdam/Zoetermeer 29 maart 2004. Interview-NSS B.V., een 100% dochter van SNT Group N.V., heeft een overeenkomst gesloten met Trendbox B.V. aangaande samenwerking op het gebied van telefonische datacollectie. Conform de gesloten overeenkomst gaat Interview-NSS een belangrijk deel van de nationale telefonische datacollectie uitvoeren voor Trendbox. Als onderdeel van de overeenkomst zullen 37 Nederlandstalige interviewers van Trendbox in dienst treden bij Interview-NSS B.V..

Volgens Carlo Stokx, algemeen directeur van Interview-NSS, is in de datacollectiemarkt een sterke verschuiving van telefonische naar on-line dataverzameling waarneembaar.
'Door deze verschuiving zien veel partijen in de markt hun contact centers onder de kritische schaalgrens zakken. Met 145 seats in Amsterdam en de mogelijkheid om via het netwerk van ons moederbedrijf SNT duizenden seats bij te schakelen, bieden wij een schaalgrootte en een mate van flexibiliteit die voor veel partijen individueel onhaalbaar is. Overigens zijn we ervan overtuigd dat telefonie ook in de toekomst voor marktonderzoek belangrijk blijft. Behalve in elektronische onderzoeksmethoden, zullen we dus ook in laatst genoemde technologie blijven investeren'.

Een mooi voorbeeld van synergie tussen elektronisch en telefonisch onderzoek betreft het product Twinkle dat Interview-NSS vorig jaar introduceerde. Twinkle is een nieuwe vorm van klanttevredenheidsonderzoek waarbij de enquêtevragen telefonisch worden gesteld door een spraakcomputer. De resultaten van de enquête worden direct via internet gerapporteerd aan de klant. Recent kondigde moederbedrijf SNT aan dat het contact center van Interview-NSS als eerste vestiging zal worden aangesloten op VirtualXS, het nieuwe concept van SNT dat contact centers bereikbaar maakt via internet.

Ruurd Hielkema, managing director van Trendbox, over de samenwerking met Interview-NSS: 'De verschuiving van telefonisch veldwerk naar onder meer on-line dataverzameling en schriftelijk veldwerk via Het Nationale Panel(r) van Trendbox, heeft ons tot dit besluit gebracht. We verwachten een succesvolle samenwerking: we kennen elkaar goed en vertrouwen op de professionaliteit van Interview-NSS. Bovendien bevinden onze locaties zich in de buurt van elkaar zodat goede communicatie gewaarborgd is'.

Einde bericht
Noot voor de redactie/