KLM

04/014

KLM HOUDT 19 APRIL EXTRA ALGEMENE VERGADERING

VAN AANDEELHOUDERS

AMSTELVEEN, 29 maart 2004 - Op 19 april 2004 houdt KLM een extra Algemene Vergadering van Aandeelhouders in de Schouwburg van Amstelveen (aanvang 14.00 uur). Een belangrijk deel van deze vergadering zal gewijd zijn aan een toelichting op het bod van Air France S.A. op de gewone aandelen in het kapitaal van Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. Dit bod zal worden uitgebracht door middel van een biedings- en noteringsdocument dat uiterlijk woensdag 31 maart 2004 beschikbaar zal zijn. Daarnaast zal een met het bod samenhangende wijziging van aanpassing op de statuten van de vennootschap worden besproken en in stemming worden gebracht. Ook komt de samenstelling van de Raad van Commissarissen aan de orde om te kunnen voorzien in de vacature welke is ontstaan bij het overlijden in september 2003 van de heer J. Stekelenburg.

De Raad van Commissarissen van KLM is voornemens mevrouw Prof. Mr I.P. Asscher-Vonk (59) te benoemen tot commissaris van de vennootschap. Mevrouw Asscher-Vonk is hoogleraar sociaal recht aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Zij heeft een brede ervaring op het gebied van sociaal-economische en juridische vraagstukken. Daarnaast heeft mevrouw Asscher-Vonk belangrijke ervaring op het gebied van arbeidsverhoudingen. Inbreng op deze terreinen in de Raad van Commissarissen van KLM wordt van grote waarde geacht.

Mevrouw Asscher-Vonk is eerder onder andere werkzaam geweest als universitair docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was lid van de Emancipatieraad en Lid van de Commissie Gelijke Behandeling. Op dit moment is mevrouw Asscher-Vonk onder meer kroonlid van de Sociaal Economische Raad, lid van de Advies- en arbitragecommissie Rijksdienst en voorzitter van de Geschillencommissie functiewaardering in de sport. Zij is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Numico Nederland B.V. en van Arriva Nederland B.V.

De Raad heeft het voornemen zal de voorgenomen benoeming van mevrouw Asscher-Vonk te benoemen bekrachtigen tijdens de extra Algemene Vergadering van Aandeelhouders die op 19 april 2004 te Amstelveen wordt gehouden.