Politie Friesland

Politieberichten van 28/3 13.00 uur t/m 29/3 07.00 uur

Fryslân 29-03-2004 - Voor verdere informatie kunt u tijden werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844

Sneek: diefstal personenauto
in de nacht van zaterdag op zondag is vanaf het parkeerterrein van een jachthaven aan de Selfhelpweg een personenauto gestolen. De auto stond in een onafgesloten garage. Het betreft een rode Toyota Corolla, kenteken DF-BP-25. de eigenaresse, een 60-jarige vrouw uit Sneek, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: rijden onder invloed van drugs
Zondag omstreeks 16.05 uur werd melding gemaakt dat op de Nieuwstraat een agressieve automobiliste reed. Op de K.R.Poststraat werd zij door burgers aangehouden en werden haar sleutels afgenomen. Bleek te gaan om een 23-jarige automobiliste uit Nieuwehorne. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zo nu en dan verloor zij haar bewustzijn. Per ambulance zijn zij overgebracht naar het ziekenhuis Tjongerschans, want zij b leek GHB(drugs) ingenomen te hebben. Zij had 5 buisjes met GHB bij haar. Deze zijn in beslag genomen. In het ziekenhuis werd met haar toestemming bloed afgenomen. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden : diefstal personenauto
Zondag tussen 17.30 uur en 17.45 uur werd op de Koeriersespel een personenauto weggenomen. Merk: Ford focus 1.41-16v, kleur grijs. Voorzien van het kenteken 81-LX-PB, chassisnummer WF0AXXGCDA3K04523. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoner van Leeuwarden.

Oosterwolde: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 20.30 uur werd op de Venekoterweg een 30-jarige automobilist uit Oosterwolde gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 435 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Houtigehage: aanrijding met letsel en rijden onder invloed Zondag omstreeks 18.45 uur reed een 68-jarige automobilist uit Drachten reed over de Boelenslaan komend uit de richting Bloelenslaan en stopte op de T-splitsing met de Buorren. Op de Buorren stond een auto stil, bestuurd door een 47-jarige automobilist uit
Surhuisterveen. Deze had voorrang. Toen de 47-jarige de kruising op wilde rijden reed een 21-jarige automobilist uit Buitenpost op de Boelenslaan komend uit de richting Boelenslaan en botste tegen de achterzijde van de auto van de 68-jarige. Deze schoot door en botste vervolgens tegen de auto van de 47-jarige. De 21-jarige zag te laat de stilstaande auto van de 68-jarige. De 21-jarige had gedronken en op het bureau blies hij 310 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. De 68-jarige en een 63-jarige inwoonster van Drachten en inzittende van de 68-jarige zijn per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe in verband met nekletsel.

Minnertsga: vernieler aangehouden
Zondag omstreeks 21.30 uur werd bij een bedrijf aan de Meinardswei een 47-jarige inwoner van Minertsga aangehouden voor het vernielen van een ruit van het pand. Ook zou hij met een buis een 23-jarige inwoonster van Drachten hebben geslagen. Hij had in het pand stennis gemaakt en was niet meer welkom. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Sneek: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 22.00 uur werd op de Edisonstraat een bestelauto gecontroleerd. Bestuurder bleek een 43-jarige inwoner van Sneek en naast hem zat een 25-jarige inwoner van Sneek. Beide heren kwamen agressief met gebalde vuisten richting politie. De 43-jarige had gedronken. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de overbrenging beledigde de 25-jarige de politiemensen.. De 43-jarige weigerde op het bureau een ademanalyse en zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd.

Drachten: mishandeling
Maandag omstreeks 01.00 uur werd op de Foreest een 61-jarige inwoner van Drachten aangetroffen met een bloedende hoofdwond. Hij had ruzie gekregen en op straat volgde een woordenwisseling. Geheel onverwachts werd hij met iets op zijn hoofd geslagen. Uit onderzoek bleek dat een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats dit te hebben gedaan met een riem en de verdachte werd in een zaak aan de Zuidkade aangehouden. De riem, waarmee verdachte had geslagen, werd in de bosjes teruggevonden.

Harlingen: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 0.320 uur werd op de Kimswerderweg een 43-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 685 ug/l, kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.|

Balk: diefstal auto
Maandag omstreeks 03.10 uur werd gemeld dat op de Hielkemastrjitte een dronken automobilist zou zitten in een personenauto merk Kia. Ter plaatse aangekomen bleek dat de kentekenplaten thuishoorden voor een Alfa Romeo, welke op 28 maart in Assen zou zijn gestolen. De bestuurder van de Kia, een 41-jarige inwoner van Sneek verklaarde dat hij de auto gisteren had gekocht. De man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Gorredijk: aanrijding met alcohol
Maandag omstreeks 02.50 uur werd op de Hoofdstraat een beschadigde auto aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek dat 100 meter daarvoor een auto, vermoedelijke dezelfde tegen een lantaarnpaal was gereden. De lantaarnpaal was deels verbogen. Er was niemand meer bij de auto aanwezig. Korte tijd later meldde de eigenaar van de auto, een 24-jarige man uit Gorredijk, in zich bij de politiemensen. De verdachte ontkende de bestuurder te zijn geweest en beweerde dat de auto was uitgeleend. Aan die verklaring werd sterk getwijfeld. De verdachte is aangehouden op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval. Hij bleek ook alcohol gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 815 ug/l. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.