Delft Instruments N.V.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Delft Instruments N.V., AlpInvest Partners N.V. en New Lake Direct Investments B.V. Niet ter uitzending, publicatie of distributie, in het geheel of gedeeltelijk, in of naar Canada, Australië of Japan.

OVEREENGEKOMEN BOD VAN EUR 17,50 IN CONTANTEN PER (CERTIFICAAT VAN EEN) GEWOON AANDEEL DELFT INSTRUMENTS N.V.

Onder verwijzing naar het persbericht van 1 maart 2004 en het persbericht van 24 maart 2004 kondigen Delft Instruments N.V. (`Delft Instruments') en AlpInvest Partners N.V. (`AlpInvest Partners') hierbij gezamenlijk aan dat overeenstemming is bereikt over een openbaar bod door New Lake Direct Investments B.V. (de `Bieder'), een vennootschap waarin AlpInvest Partners de uiteindelijke zeggenschap heeft, op alle uitstaande (certificaten van) gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Delft Instruments. De Bieder heeft haar confirmatory due diligence onderzoek bevredigend afgerond. Daarnaast is van de centrale ondernemingsraad van Delft Instruments positief advies ontvangen in overeenstemming met de Wet op de Ondernemingsraden.

Het Bod
Op de voorwaarden en conform de bepalingen als genoemd in het biedingsbericht d.d. 30 maart 2004 (het `Biedingsbericht'), wordt een openbaar bod (het `Bod') uitgebracht door de Bieder op alle uitstaande (certificaten van) gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Delft Instruments (de `Aandelen'). De houders van Aandelen (`Aandeelhouders') worden geïnformeerd over het feit dat, indien het Bod gestand wordt gedaan, de leden van de raad van bestuur van Delft Instruments (de `Raad van Bestuur') (indirect) zullen participeren in de Bieder.

De Bieder biedt aan Aandeelhouders per Aandeel EUR 17,50 in contanten, inclusief enig door de jaarlijkse algemene vergadering van Aandeelhouders goedgekeurd dividend over het boekjaar 2003 (de `Biedprijs'). De voorziene dividenduitkering voor het boekjaar 2003 bedraagt EUR 0,40 per Aandeel en de verwachte ex-dividend datum is 26 april 2004. De Biedprijs vertegenwoordigt een premie van circa 36 procent ten opzichte van de gemiddelde slotkoers per Aandeel gedurende de twaalf maanden voorafgaand aan en met inbegrip van 27 februari 2004, zijnde de laatste beursdag voorafgaand aan de eerste openbare aankondiging met betrekking tot het Bod.

Aanbeveling
De raad van commissarissen van Delft Instruments (de `Raad van Commissarissen') en de Raad van Bestuur bevelen het Bod unaniem aan de Aandeelhouders aan.

Toegezegde Aandelen
Bepaalde Aandeelhouders hebben onherroepelijk toegezegd de door hen gehouden Aandelen onder het Bod aan te melden. Deze toezeggingen betreffen een totaal van 5.052.304 Aandelen, ofwel 58,12 procent van alle op de datum van deze aankondiging uitstaande Aandelen. Deze Aandelen worden gehouden door de Aandeelhouders die vermeld zijn in het persbericht van 24 maart 2004, alsmede door ODAS Stichting en de leden van de Raad van Bestuur.

Aanmeldingstermijn
De aanmeldingstermijn vangt aan op 31 maart 2004, 9:00 uur Nederlandse tijd en eindigt, behoudens verlenging, op 3 mei 2004, 15:00 uur Nederlandse tijd (de `Sluitingsdatum'). De Bieder behoudt zich het recht voor het Bod te verlengen. Indien het Bod wordt verlengd, zal de Bieder daarvan binnen drie beursdagen na de Sluitingsdatum kennis geven, zulks overeenkomstig het bepaalde in artikel 9o lid 5 van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995 (`Bte 1995').

Aandeelhouders die het Bod wensen te aanvaarden betreffende Aandelen die worden gehouden: Als certificaten dienen hun Aandelen ter aanvaarding te (doen) leveren aan de Bieder via een instelling toegelaten tot Euronext Amsterdam N.V. (`Toegelaten Instelling'); Als aandelen op naam dienen een ingevuld en ondertekend acceptatieformulier in te leveren bij Delft Instruments, welk formulier op verzoek verkrijgbaar is bij Delft Instruments en welk formulier zal fungeren als akte van levering met betrekking tot de daarin genoemde Aandelen.
Aandeelhouders dienen aldus te handelen, overeenkomstig de voorwaarden van het Bod, uiterlijk om 15:00 uur Nederlandse tijd, op 3 mei 2004, behoudens verlenging van het Bod, overeenkomstig de voorwaarden van het Biedingsbericht.

Jaarlijkse algemene vergadering van Aandeelhouders Op 22 april 2004, om 14:00 uur Nederlandse tijd, zal de jaarlijkse algemene vergadering van Aandeelhouders worden gehouden in het Steigenberger Kurhaus Hotel te Den Haag, waarin het Bod zal worden toegelicht en besproken overeenkomstig het bepaalde in artikel 9q Bte 1995. De informatie die voor Aandeelhouders noodzakelijk is voor een adequate beoordeling van het Bod, zoals bedoeld in artikel 9q Bte 1995, is opgenomen in het Biedingsbericht.

Gestanddoening van het Bod
Binnen vijf beursdagen na de Sluitingsdatum (de `Gestanddoeningsdatum') zal de Bieder aankondigen of het Bod gestand wordt gedaan, gebaseerd op het feit dat aan de voorwaarden van het Bod is voldaan of dat daarvan afstand is gedaan door de Bieder. Tot deze voorwaarden behoort onder meer de voorwaarde dat ten minste 95 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van Delft Instruments onder het Bod is aangemeld. De Bieder behoudt zich het recht voor afstand te doen van dergelijke voorwaarden, met dien verstande dat van een aantal van dergelijke voorwaarden slechts afstand kan worden gedaan met de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van Delft Instruments.

Toegelaten Instellingen
Toegelaten Instellingen die Aandelen ontvangen van zich onder dit Bod aanmeldende Aandeelhouders zullen deze Aandelen als bewaarder ontvangen en op hun beurt dergelijke Aandelen schriftelijk aanmelden bij het omwissel- en betaalkantoor, zijnde Kempen & Co N.V. (afdeling Corporate Actions & Paying Agency), postbus 75666, 1070 AR Amsterdam, tel.: 020 348 9554, fax: 020 348 9549, email: capa@kempen.nl, binnen drie beursdagen na de Gestanddoeningsdatum. Door dergelijke Aandelen aan te melden verklaren de Toegelaten Instellingen dat zij de Aandelen in bewaring hebben en verplichten zij zich ertoe deze Aandelen aan de Bieder te zullen leveren.

Betaling
Indien de Bieder aankondigt dat het Bod gestand wordt gedaan, zullen de Aandeelhouders die Aandelen onder het Bod verkopen binnen vijf beursdagen na de Gestanddoeningsdatum (de `Dag van Betaling') de Biedprijs ontvangen voor elk Aandeel dat op geldige wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, indien door de Bieder afstand wordt gedaan van de betrokken ongeldigheid) en geleverd. In het geval dat de ex-dividend datum met betrekking tot enig dividend over het boekjaar 2003, zoals goedgekeurd door de jaarlijkse algemene vergadering van Aandeelhouders valt voorafgaand aan de Dag van Betaling, zal de Biedprijs worden verlaagd met een bedrag per Aandeel dat gelijk is aan die dividendbetaling.

Aankondigingen
Aankondigingen betreffende het Bod zullen via een persbericht worden gedaan en tevens worden gepubliceerd in ten minste Het Financieele Dagblad, De Telegraaf en de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam N.V.

Biedingsbericht en overige informatie
Exemplaren van het Biedingsbericht in de Engelse en Nederlandse taal, de statuten van Delft Instruments, de jaarrekeningen van Delft Instruments over de twee boekjaren eindigend op 31 december 2001 en 31 december 2002, de jaarrekening over het boekjaar 2003, zoals vastgesteld door de Raad van Commissarissen, evenals de gewijzigde statuten van Delft Instruments, welke gewijzigde statuten ter goedkeuring zullen worden voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering van Aandeelhouders, zijn kosteloos verkrijgbaar ten kantore van Delft Instruments (Mevr. M. Grossklaus, postbus 103, 2600 AC Delft, tel.: 015 260 1211, fax: 015 260 1222, email: info@delftinstruments.nl) en Kempen & Co N.V. (Mevr. D. van Beek, postbus 75666, 1070 AR Amsterdam, tel.: 020 348 8556, fax: 020 348 8591, email: documents@kempen.nl). De statuten van de Bieder, welke de algemene vergadering van aandeelhouders van de Bieder voornemens is aan te nemen en van kracht te laten zijn op de Dag van Betaling, zijn kosteloos verkrijgbaar ten kantore van Kempen & Co N.V.

Het Biedingsbericht bevat belangrijke informatie die men zorgvuldig dient te lezen alvorens een besluit te nemen over het aanmelden van Aandelen onder het Bod. Op het Biedingsbericht is Nederlands recht van toepassing.

Restricties
Het Bod, de verspreiding van het Biedingsbericht, enige apart verstrekte informatie en het doen van het Bod kunnen in bepaalde jurisdicties anders dan Nederland (inclusief, maar niet beperkt tot Canada, Australië en Japan) onderworpen zijn aan juridische beperkingen. Het Biedingsbericht en deze aankondiging vormen geen bod in landen waar een dergelijk bod in strijd met wet- en/of regelgeving zou zijn. Personen die in het bezit komen van het Biedingsbericht dienen zich op de hoogte te stellen van dergelijke beperkingen en deze in acht te nemen. Het niet naleven van deze beperkingen kan een overtreding opleveren van de effectenwetgeving van een dergelijke jurisdictie. Geen van Delft Instruments, AlpInvest Partners en/of de Bieder aanvaarden enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor enige schending van zodanige beperkingen.

Profiel van Delft Instruments
Delft Instruments is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen. De Delft Instruments ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten. Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten. Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ongeveer 1.200 medewerkers, is genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V. en opgenomen in het NextEconomy segment. De onderneming realiseerde in 2003 een winst van EUR 10,4 miljoen bij een omzet van EUR 237 miljoen.

Profiel AlpInvest Partners
AlpInvest Partners (voorheen NIB Capital Private Equity) is een van de grootste private equity investeerders ter wereld met meer dan EUR 19,9 miljard vermogen in beheer. Circa 80 procent van deze fondsen wordt door AlpInvest Partners geïnvesteerd in private equity fondsen (hetzij direct hetzij middels `secondary' transacties). Daarenboven wordt door AlpInvest Partners rechtstreeks in ondernemingen geïnvesteerd. In dit kader fungeert AlpInvest Partners óf als lead investor in buy-outs in de Benelux en Duitsland óf als co-investeerder in Europa en de Verenigde Staten (naast een ander private equity fonds dat optreedt als lead investor). Bovendien beheert AlpInvest Partners een mandaat voor mezzanine investeringen in Europa en de Verenigde Staten. De fondsen worden beheerd door circa 100 medewerkers, waarvan 60 investment professionals, vanuit kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Frankfurt en New York. AlpInvest Partners heeft als aandeelhouders, tevens voornaamste investeerders, ABP en PGGM, twee van de grootste pensioenfondsen ter wereld met respectievelijk EUR 150 miljard en EUR 53 miljard onder beheer (per 31 december 2003).

Deze aankondiging is een publieke aankondiging zoals bedoeld in artikel 9b lid 1 Bte 1995.

Dit persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van verschillen zal de Nederlandse versie leidend zijn.

Delft, 29 maart 2004 Amsterdam, 29 maart 2004

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Delft Instruments:
E.H. de Groot, Voorzitter van de Raad van Bestuur
Tel.: 015 260 1206
Email: ehdegroot@delftinstruments.nl

AlpInvest Partners:
A.P.W. van Wassenaer, Partner Buyouts
Tel.: 020 540 7575
Email: alexander.van.wassenaer@alpinvest.com


---- --