Politie Groningen

Persberichten maandag 29 maart 2004

Provincie Groningen 29-03-2004 -

Groningen: man in bezit van stiletto
Bij een controle van een 22-jarige automobilist uit Delfzijl op het Sontplein zondagnacht werd een mes aangetroffen. Bij de man werd in de jas een stiletto aangetroffen. Hij werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: rijden onder invloed
Een 53-jarige automobilist uit Groningen werd zondagavond in de Noorderstationstraat gecontroleerd nadat hij in verboden richting reed. Hij blies op het bureau een promillage van 1.15. Een rijverbod en een dagvaarding werden zijn deel.

Groningen: man (32) loopt met mes te zwaaien
De politie hield zondagavond op de Poelebrug een 32-jarige man uit Groningen aan tegenover een 35-jarige Stadjer een mes trok en hem bedreigde. De mannen waren met elkaar in botsing gekomen en na een opmerking trok de man een mes. Uiteindelijk gooide de man het mes in het schuitendiep en werd hij door agenten ingerekend. Hij wordt verhoord en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: vijf aanhoudingen bij voetbalwedstrijd
Voor en na de voetbalwedstrijd Groningen Twente verrichte de politie vijf aanhoudingen voor onder andere het gooien van voorwerpen en het in bezit hebben van een mes. Voor en na de wedstrijd was er sprake van een dreiging dat supporters met elkaar de confrontatie zochten maar door korte charges van de politie konden de twee verschillende supportersgroepen worden gescheiden. Van de vijf aangehouden mannen kwamen er vier uit Groningen en een uit Arnhem.

Groningen: gecontroleerde bromfietser heeft nog straf tegoed Een 25-jarige man uit Groningen werd zondagmiddag staande gehouden op de Spilsluizen nadat hij door het rode licht reed. De man gaf het nodige verbale tegengas die over gingen naar beledigingen waarna hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat er nog zes boetes tegen hem openstonden waarvan er 1 dag celstraf. Hij werd ingesloten.

Groningen: man aangehouden na mishandeling
In het AZC aan de van Houtenlaan hield de politie een 45-jarige bewoner aan die er van verdacht wordt een 34-jarige medebewoner enkele vuistslagen in het gezicht gegeven te hebben. Het slachtoffer werd met aangezichtletsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: man aangehouden op station
De politie hield zondagochtend op het Stationsplein een 26-jarige man uit Bedum aan voor mishandeling van een conducteur. De man had op het station de conducteur geslagen en gespuugd nadat hij zonder kaartje met de trein mee wilde. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: drie mannen aangehouden na inbraak in Gasselternijveen Na een melding van een inbraak in Gasselternijveen zondagochtend waarbij een signalement van een auto werd doorgegeven kon de politie in Groningen drie mannen aanhouden. De auto stond bij een woning aan de van Oldebarneveldstraat. In de woning werden drie mannen, 31, 34 en 43 jaar oud aangehouden op verdenking van de inbraak. In de woning werden diverse goederen, zoals sloffen sigaretten en telefoonkaarten aangetroffen, die afkomstig waren van de inbraak. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Marum / Haren: onderzoek na vrijheidsberoving nagenoeg afgesloten De politie heeft het onderzoek naar de vrijheidsberoving van een 22-jarige man uit Marum op zaterdag 6 maart nagenoeg afgerond. De man werd door drie mannen in Marum in een auto getrokken, mishandeld en in Haren uit de auto gezet en kwam in een sloot terecht. De politie heeft drie mannen, 18 jaar uit Marum en 18 en 23 jaar uit Groningen, aangehouden voor hun aandeel in de vrijheidsbeneming en mishandeld. Het motief voor het incident ligt in het feit dat het slachtoffer harddrugs had gekocht van de 18-jarige Marumer die het op zijn beurt weer had gekregen van de 18-jarige man uit Groningen. Er werd niet betaald en de schuld liep als gevolg van boetes op. De mannen wilde het slachtoffer onder druk zetten en besloten tot de actie. De politie moet nog een betrokken verdachte horen en sluit dat het onderzoek.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK