FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten en Hectas delen kosten vakbondslidmaatschap

Utrecht, 29 maart 2004

FNV Bondgenoten en Hectas delen kosten vakbondslidmaatschap

De werknemers van Hectas schoonmaak- en bedrijfsdiensten kunnen voortaan voordelig kennismaken met de vakbond. Werknemers die besluiten een jaar lang lid te worden van FNV Bondgenoten, betalen het eerste half jaar geen contributie. Hectas en FNV Bondgenoten delen de kosten van de contributie. Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten ondertekent vanmiddag met Hectas een convenant waarin deze afspraak gestalte krijgt.

FNV Bondgenoten is enthousiast over de samenwerking met Hectas. Henk van der Kolk: 'Steeds meer werkgevers zien de voordelen in van een goed georganiseerd werknemersbestand. De vorm waarin we nu met Hectas samen vakbondsleden inschrijven is nieuw. Het betreft een pilot. We zullen bekijken in hoeverre we met deze kennismakingsactie nieuwe leden kunnen werven en ze zodanig te interesseren voor het lidmaatschap van de vakbond dat ze ook na het eerste jaar lid blijven'.

Hectas ziet de samenwerking met FNV Bondgenoten als een praktische uitwerking van het begrip 'verantwoord ondernemen'. Ruud Heeringa, directeur van Hectas: 'In het kader van onze actie 'Een klasse apart' hebben we ingezet op een cultuurverandering. Onderdeel is 'medewerkerstevredenheid' Een goede vertegenwoordiging van vakbondswerknemers valt hier ook onder. Kortom, focus op veel activiteiten die het aangenaam moeten maken om bij Hectas te werken'.

Het convenant bevat afspraken over periodiek overleg tussen Hectas en FNV Bondgenoten en over een protocol ter afhandeling van individuele kwesties. Het aantal juridische kwesties bij Hectas is niet groot. Geschillen in de schoonmaakbranche worden vaak in voor werkgever en vakbond dure juridische procedures beslecht. Hectas en FNV Bondgenoten willen op een andere manier met elkaar omgaan.

De ondertekening van het convenant, door Henk van der Kolk (voorzitter van FNV Bondgenoten) en Ruud Heeringa (algemeen directeur Hectas) vindt vanmiddag plaats bij Hectas in Duiven.

Meer informatie:
Eddy Stam, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-51406011 Ingrid van de Berg, voorlichter FNV Bondgenoten. 030-2738478 Henk Bolhuis, juridische zaken en arbeidsvoorwaarden Hectas,
026-3171717

Het hoofdkantoor van Hectas is in Nederland gevestigd te Duiven. Hectas biedt werk aan 3000 werknemers en staat in de ranglijst van schoonmaakbedrijven in Nederland op een prominente plaats in de top 10. Hectas is onderdeel van de Hectas Groep die in zeven Europese landen actief is.

29 mrt 04 09:43