Ingezonden persbericht

Uitvaartdans voor prinses Juliana

UTRECHT, 20040329 -- Marileen Fabels laat maandagavond 29 maart in het televisieprogramma Man Bijt Hond een uitvaartdans voor prinses Juliana zien.


In januari was Marileen Fabels als uitvaartdanseres al te gast bij Paul der Leeuw in zijn programma PaPaul. Ook daar liet ze een uitvaartdans zien. Volgens Marileen Fabels, docent dansexpressie, kan bij een laatste afscheid een dans een welkome afwisseling zijn tussen alle gesproken woorden en een moment van bezinning bieden. Aan de hand van de woorden, muziek of sfeer die door de nabestaanden worden aangedragen, danst ze een persoonlijke dans voor de overledene.

Het televisieprogramma Man Bijt Hond wil volgens Fabels laten zien hoe je ook op een andere manier een uitvaart vorm kan geven. "Ik vertel waar ik op let bij de voorbereiding en wat kernwoorden zijn bij het zoeken naar passende muziek. Bij prinses Juliana denk ik dan aan eigenzinnig, naast de rode loper lopen, krachtig en tegelijk dichtbij, toegankelijk en staan voor vrede. Dat probeer ik in mijn dans tot uiting te brengen." Ze heeft gekozen voor muziek uit de film The Piano. "De muziek heeft qua sfeer twee delen: een levendig deel en een rustig deel. Het eerste deel staat voor de regeerperiode van Juliana, het tweede deel voor de periode dat ze meer op de achtergrond stond."



Ingezonden persbericht