Ingezonden persbericht

Loesje gaat Europa in

8 landen, 16 weken en 48 workshops

EUROPA, 20040329 -- Na de val van de muur en het ijzeren gordijn vertrok Loesje de wijde wereld in en werd deze van oorsprong Arnhemse meid een van de wereldburgers. Loesje international was geboren en in meerdere landen werden Loesje teksten geschreven en verspreid. Een nieuw historisch moment staat op ons te wachten, de uitbreiding van de EU en Loesje doet mee . Vanaf 1 april zal zij van Estland naar Slovenië reizen om acht van de tien nieuwe EU lidstaten te bezoeken


Ze gaat daar jongeren ontmoeten, kijken hoe hun daar leven , ideeën uitwisselen, posters verspreiden en tekst schrijf workshops geven. Uiteindelijk zal zij haar hele avontuur bundelen in een Engelstalig boek.
De naam van dit project is "Working towards the creative society" omdat voor Loesje de meerwaarde van de EU juist in het benutten van de creativiteit van de burgers zit en daar nog te weinig het accent op ligt. Ervaar Europa, mijdt Brussel is een bekende tekst van Loesje.
Via haar internationale website zal Loesje een dagboek bijhouden en telkens de teksten die uit de workshops komen publiceren, zodat iedereen de reis kan volgen. Tevens kunnen bezoekers teksten schrijven over onderwerpen die met de uitbreiding van de EU te maken hebben

Het project wordt deels door Loesje zelf gefinancierd, maar tevens geeft het European Cultural Foundation een onmisbare bijdrage en daarnaast is Loesje nog opzoek naar anderen sponsoren om het budget rond te krijgen.




Ingezonden persbericht