Radio Nederland Wereldomroep


BVN-TV nu ook 24 uur per dag in Midden-Oosten

BVN-TV, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, zendt vanaf 30 maart permanent 24 uur per dag via de Eutelsat Hotbird 3 satelliet uit. Nederlanders en Vlamingen in Zuidoost Europa, het Midden-Oosten, Centraal-Azië en Noord-Afrika kijken via deze satelliet naar BVN-TV. Voorheen zond BVN-TV 8 uur per dag in deze regio uit. De ontvangstgegevens veranderen niet. Meer informatie staat op www.bvn.tv.

Waarnemend voorzitter van BVN-TV, Jan Hoek, is verheugd over de extra uitzendtijd: "Hierdoor kunnen Nederlandse diplomaten, expats, emigranten en vakantiegangers in onder meer het Midden-Oosten elk moment van de dag naar BVN-TV kijken. En ook voor onze militairen in Irak is het een fantastische ontwikkeling." De Nederlands- en Engelstalige radiokanalen van de Wereldomroep via de satelliet zullen naar verwachting volgende week ook 24 uur per dag in deze regio beschikbaar zijn.

BVN-TV is een samenwerkingsverband van de Publieke Omroep, de VRT en de Wereldomroep. Nederlandstaligen in het buitenland kunnen via BVN-TV 24 uur per dag televisieprogramma's van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen ontvangen, waaronder nieuws, actualiteiten, kinderprogramma's, sport en documentaires. BVN-TV produceert ook een aantal eigen programma's speciaal bedoeld voor de kijkers in het buitenland. BVN-TV is zo goed als wereldwijd te ontvangen. Het Midden-Oosten was de enige regio waar BVN-TV niet 24 uur per dag uitzond. Uitgebreide programma-informatie en ontvangstgegevens staan op www.bvn.tv.