Openbaar Ministerie

Landelijk Parket, 29 maart 2004

Nationale Recherche onderschept cocaïne

De Nationale Recherche heeft in samenwerking met de FIOD-ECD en Douane dinsdag 23 maart vermoedelijk enkele tientallen kilos cocaïne onderschept. Het gaat om een zending van ongeveer 20 tot 50 kilo cocaïne.
Drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van de import van deze partij cocaïne. De drugs waren verpakt in een container met een lading van 7000 kg cassave afkomstig uit Suriname.

De container werd op 14 maart jl. in Rotterdam aangevoerd. Uit controle van de Douane, door inzet van een narcoticahond en een chemisch controlemiddel, bleek dat de cassave in cocaïne was gedompeld.
Het onderzoek werd voortgezet door de Nationale Recherche, die de partij heeft gevolgd. Op dinsdag 23 maart werd de lading door de verdachten naar een vrieshuis in Almere gebracht. Op dat moment werd ingegrepen.
Drie verdachten, een 42-jarige vrouw en een 42-jarige man uit Den Haag en een 64-jarige man uit Utrecht, zijn aangehouden. Op vijf adressen in Den Haag (3), Nieuwegein en Utrecht zijn doorzoekingen verricht, waarbij administratie in beslag is genomen.

De twee mannen zijn vrijdag 26 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en in bewaring gesteld.

Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

Klik hier voor een video (breedband) van het onderzoek van de partij cassaves (4,2 Mb).

Persvoorlichter: Desirée Leppens