Rijksvoorlichtingsdienst

Titel: RVD: Mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst

Afzender: RVD/DG Rubriek: Binnenland Datum en tijd: 20-03-2004 19:48

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
20 maart 2004

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

De uitvaartdienst van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden is vastgesteld op dinsdag 30 maart 2004; aanvang 12.30 uur. De Prinses zal worden bijgezet in de Koninklijke Grafkelder van de Nieuwe Kerk te Delft.

Prinses Juliana zal de eerste dagen worden opgebaard in Paleis Soestdijk. Hier is voor de naaste familie gelegenheid om afscheid te nemen. Het stoffelijk overschot van Prinses Juliana wordt op woensdag 24 maart overgebracht van Paleis Soestdijk naar Paleis Noordeinde in Den Haag, waar de Prinses wordt opgebaard tot de dag van de uitvaart. Begeleiding zal plaatsvinden door Hare Majesteit de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Irene, Prinses Margriet en Prinses Christina.

Op woensdag 24 maart wordt een aantal deputaties - waaronder Nederlandse autoriteiten, de alhier geaccrediteerde leden Corps Diplomatique en hoofden van internationale organisaties - in de gelegenheid gesteld tot rouwbeklag op Paleis Noordeinde. Voor het publiek is er gelegenheid tot afscheid nemen van donderdag 25 tot en met zondag 28 maart.

Naar aanleiding van het overlijden van Prinses Juliana heeft het Koninklijk Huis hofrouw aangenomen tot en met de dag van bijzetting in de Koninklijke grafkelder in Delft.
Tot en met eerste Paasdag 11 april zijn er geen publieke activiteiten van leden van het Koninklijk Huis. Rekening houdend met de uitdrukkelijke wens van de overledene is deze periode van familierouw kort gehouden. In verband hiermee zal het voorgenomen huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso en mevrouw Wisse Smit op 24 april doorgang vinden, evenals de viering van Koninginnedag.

RVD, 20.03.2004, 19.48 uur