Amsterdam RAI

Intertraffic 2004
30 okt 2003

Meer exposanten op intertraffic amsterdam 2004

Europees verkeersmanagement centraal thema

De grootste internationale vakbeurs op het gebied van ontwerp, beheer en onderhoud van verkeers- en vervoersinfrastructuur vindt plaats van 30 maart tot en met 2 april 2004 in Amsterdam RAI. De 17e editie van Intertraffic Amsterdam heeft als hoofdthema Europees verkeersmanagement. Daarbinnen is een belangrijke rol weggelegd voor presentaties van bedrijven die zich richten op telematica in het verkeer. Met ruim 670 exposanten zijn de vooruitzichten voor de tweejaarlijkse vakbeurs veelbelovend. Intertraffic Amsterdam 2002 trok 23.741 bezoekers uit 103 verschillende landen.

Telematica in verkeer belangrijk speerpunt
Inspelend op het groeiende belang en de toename van telematica toepassingen in het verkeer, brengt Intertraffic Amsterdam dit segment nadrukkelijk onder de aandacht. Bedrijven als Daimler Chrysler, LogicaCMG en Trinity zijn met hun nieuwste producten geclusterd terug te vinden op de beurs. Bovendien verzorgen zij presentaties waarin zij de laatste ontwikkelingen op het gebied van telematica uitgebreid voor het voetlicht brengen. Andere productgroepen die met een groot aanbod in het oog springen zijn parkeren, verkeersveiligheid en dynamische verkeersmaatregelen. In totaal treft de bezoeker ruim 670 exposanten die meer dan 30 verschillende landen vertegenwoordigen. ¡§Hiermee is de komende editie groter dan ooit,¡¨ aldus product manager Sebas van den Ende. ¡§Het animo voor deelname aan onze beurs bevestigt eens te meer de prominente positie van Intertraffic op de mondiale kalender van vakbeurzen.¡¨ De verwachting is dat het aandeel buitenlandse bezoekers ook komend jaar weer groot zal zijn. De nieuwe en toekomstige lidstaten van de Europese Unie zoals bijvoorbeeld Hongarije, Tsjechië, Slovenië en Polen zouden bovendien wel eens veel nieuwe bezoekers kunnen brengen.

Intertraffic Innovation Award
Voor de tweede keer zal tijdens Intertraffic Amsterdam de uitreiking van de Innovation Award plaatsvinden. Deze prijs die in samenwerking met Rijkswaterstaat tot stand is gekomen, is bedoeld voor het bedrijf dat het meest innovatieve product op de beurs presenteert. Aanmeldingen voor de Award dienen uiterlijk 9 januari bij Amsterdam RAI ontvangen te zijn, waarna een internationale vakjury de ingezonden producten zal beoordelen. De jury maakt in eerste instantie de genomineerden bekend en bepaalt tijdens Intertraffic 2004 wie de winnaar wordt.

Synergie met BouwRAI
Tegelijkertijd met Intertraffic vindt in Amsterdam RAI de vooral nationaal georiënteerde BouwRAI plaats. Voor bezoekers van Intertraffic die met name geïnteresseerd zijn in inrichting van openbare ruimte, biedt de BouwRAI zeker toegevoegde waarde. Een toegangskaart voor één van beide beurzen geeft dan ook recht tot bezoek aan beide vakbeurzen.

Openingstijden
Intertraffic Amsterdam 2004 wordt gehouden van 30 maart tot en met 2 april 2004 in Amsterdam RAI. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de beurs geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor niet-genodigden bedraagt £á 20,-. Meer informatie over de beurs en omlijstende activiteiten zoals seminars is te vinden op de internetportal www.intertraffic.com.

Amsterdam, 30 oktober 2003

Noot voor de redactie /