Amsterdam RAI

Intertraffic Amsterdam 2004
30 jan 2004

Intertraffic amsterdam 2004:
Compleet, internationaal, actueel

Veel aandacht voor telematica

De grootste internationale vakbeurs op het gebied van ontwerp, beheer en onderhoud van verkeers- en vervoersinfrastructuur gaat op 30 maart 2004 van start in Amsterdam RAI. Tot en met 2 april kunnen professionals uit de verkeersindustrie voor de nieuwste producten en laatste trends binnen hun vakgebied terecht op de 17e editie van Intertraffic Amsterdam. De vakbeurs heeft als hoofdthema Europees verkeersmanagement. Daarbinnen is een belangrijke rol weggelegd voor presentaties van bedrijven die zich richten op telematica in het verkeer. Een internationaal congresprogramma completeert de vakbeurs. Intertraffic Amsterdam 2004 wordt op dinsdag 30 maart officieel geopend door Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat. Zij maakt dan tevens bekend wie de winnaar van de Intertraffic Innovation Award is.

Compleet aanbod
Op Intertraffic Amsterdam 2004 presenteren circa 670 exposanten uit de hele wereld hun producten en diensten in 7 hallen van het RAI-complex. Diverse landen hebben ervoor gekozen hun krachten te bundelen in een collectieve presentatie. Naast landenpaviljoens uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, de Verenigde Staten en Zwitserland is de gezamenlijk inzending van Zuid-Korea nieuw. Inspelend op het groeiende belang van en de toename van telematica toepassingen in het verkeer, brengt Intertraffic Amsterdam dit segment nadrukkelijk onder de aandacht. Bedrijven als Daimler Chrysler, Ferranty en Trinity presenteren niet alleen de nieuwste producten, maar verzorgen ook presentaties waarin zij de laatste ontwikkelingen op het gebied van telematica uitgebreid voor het voetlicht brengen.

Actueel congresprogramma
Het expositieprogramma wordt omlijst door diverse seminars, bijeenkomsten en congressen. ITS Nederland behandelt op de beursvloer het hoofdthema Betrouwbare bereikbaarheid stedelijke gebieden. Harmonisatie verkeerstechnologie, mobiliteitsinformatiesystemen, E-safety, infrastructuur voor Location Based Services zijn enkele van de onderwerpen die uitgediept worden. De East meets West Conference geeft uitleg over bestaande programmas en afspraken met Oost-Europese landen die toe gaan treden tot de Europese Unie. Wat zijn de effecten?, Wat speelt er? en Hoe benader ik als bedrijf deze nieuwe markten?, zijn vragen die onder andere aan bod komen. De NSVV organiseert een Nederlandstalig congres over de ontwikkelingen in de openbare verlichting. De EPA (European Committee of Parking Experts) voorziet haar leden en genodigden van de laatste informatie op het gebied van parking facilities. De NEVAM (Ned. Vereniging Aannemers Markeringswerken) nodigt haar leden uit op Intertraffic voor een besloten symposium.

Bezoekersexcursies naar Verkeerscentrum Nederland
Nederland neemt op het gebied van verkeersmanagement een prominente positie in. Speciaal voor de bezoekers van Intertraffic Amsterdam is er op alle dagen de mogelijkheid een exclusief bezoek te brengen aan het hypermoderne Verkeerscentrum Nederland in Utrecht. Dit centrum biedt onderdak aan vier afdelingen van Rijkswaterstaat en politie: het TIC (Traffic Information Centre), de regionale verkeerscentrale Utrecht, het VMC (Verkeersmanagement Centrum) en PIM (Projectbureau Incident Management).Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers uitleg over de samenwerking tussen deze vier afdelingen en de organisatie van een effectief 24-uurs verkeersmanagement, waarbij technologische ontwikkelingen een belangrijke rol spelen. De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan Mobilion, het informatiecentrum over infrastructurele projecten in Midden-Nederland, waar momenteel de wegwerkzaamheden aan de A2 centraal staan. Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich per E-mail aanmelden (j.tange@rai.nl) onder vermelding van naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer, e-mail en datum van voorkeur. Deelnemers vertrekken per bus vanaf Amsterdam RAI naar Utrecht en de excursie is gratis.

Intertraffic Innovation Award
Ieder jaar presenteren de deelnemers aan Intertraffic Amsterdam weer honderden noviteiten, waaronder diverse wereldprimeurs. Zij gebruiken de vakbeurs als platform om hun laatste nieuws op de markt te introduceren. Extra aandacht krijgen de nominaties voor de Intertraffic Innovation Award. Vanuit de wetenschap dat de internationale vakbeurs Intertraffic Amsterdam al vele jaren marktleider is, koos de organisatie twee jaar geleden voor de introductie van deze Award. De prijs is bestemd voor het bedrijf met het meest innovatieve product dat op de beurs gepresenteerd wordt. Dat ook de Nederlandse overheid het belang van de stimulerende uitwerking van de Award inziet, blijkt uit het feit dat Rijkswaterstaat voor de tweede keer de verkiezing ondersteunt. Uit een 50-tal inzendingen nomineerde de internationale jury 10 producten. Wie zich de uiteindelijke winnaar mag noemen, maakt juryvoorzitter Prof. Dr. Ing. I.A. Hansen (Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen - TU Delft) bekend tijdens de officiële opening op dinsdag 30 maart 2004. De winnaar krijgt de Award uitgereikt uit handen van Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat.

Voorregisteren voor gratis bezoekersbadge
Intertraffic Amsterdam is gratis toegankelijk voor vakbezoekers. Iedereen die een uitnodigingskaart ontvangen heeft, kan via www.intertraffic.com zijn persoonlijke code invoeren om in het bezit te komen van de toegangsbadge. Professionals uit de verkeersindustrie die geen uitnodigingskaart ontvangen hebben, kunnen eveneens voorregisteren via de website. Iedereen die zich voor 1 maart 2004 aanmeldt, krijgt de toegangsbadge voorafgaand aan de beurs toegestuurd. Geïnteresseerden die na die datum reageren, dienen hun toegangsbadge tijdens de beurs af te halen bij de registratiebalies. Tijdens de beurs registreren kan ook, maar wachttijden zijn dan niet uitgesloten.

Synergie met BouwRAI
Tegelijkertijd met Intertraffic vindt in Amsterdam RAI de vooral nationaal georiënteerde BouwRAI plaats. Voor bezoekers van Intertraffic die met name geïnteresseerd zijn in inrichting van openbare ruimte, biedt de BouwRAI zeker toegevoegde waarde. Een toegangskaart voor één van beide beurzen geeft dan ook recht tot bezoek aan beide vakbeurzen.

Openingstijden
Intertraffic Amsterdam 2004 wordt gehouden van 30 maart tot en met 2 april 2004 in Amsterdam RAI. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de beurs geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor niet-genodigden bedraagt 20,-. Meer informatie over de beurs en omlijstende activiteiten is te vinden op de internetportal www.intertraffic.com.

Amsterdam, 31 januari 2004

Noot voor de redactie /