VU ziekenhuis

Informatiebijeenkomst vrouwen in de overgang

De overgang gaat voor een groot aantal vrouwen gepaard met klachten als opvliegers, (nachtelijke) transpiratieaanvallen, slaapstoornissen, vermoeidheid, emotionele labiliteit, incontinentie en pijn bij het vrijen.
Veel vrouwen zitten met allerlei vragen over de veranderingen die zij in de overgang ervaren, en weten niet goed waar ze daarmee naar toe kunnen. Door middel van goede informatie over de overgangsproblematiek en de mogelijkheden hier eventueel iets aan te doen, is een vrouw beter in staat om te gaan met deze problemen. Zij kan dan weloverwogen voor of tegen de behandeling van deze klachten kiezen.

'De Ouder Wordende Vrouw' is onderdeel van verloskunde en gynaecologie van het VU medisch centrum. Deze projectgroep organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over de problematiek van vrouwen in de overgang en de mogelijkheden hier iets aan te doen. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook veel gelegenheid om vragen te stellen aan de experts op dit gebied.

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 30 maart 2004 in collegezaal I van het VU medisch centrum, De Boelelaan 1117, Amsterdam. Aanvang: 19.30 uur.

Voor inlichtingen en aanmelding:Balie patiëntenvoorlichting VU medisch centrum, telefoon (020) 444 0700.