Vlaamse overheid

Hoewel er maar plaats is voor 450 mensen, zijn er nu al 550 inschrijvingen voor de Antwerpse zorgdag van 30 maart. Daarom hebben het departement Onderwijs en minister Vanderpoorten besloten om hetzelfde programma twee maal op één dag aan te bieden.

Antwerpen is de laatste zorgdag in een reeks van vijf. Omdat het niet mogelijk is mensen nog te verwijzen naar een andere datum werd besloten het programma dezelfde dag te herhalen.

De zorgdagen, waarop zorgcoördinatoren, directies en leerkrachten discussiëren rond het thema zorg in het basisonderwijs, zijn een groot succes. Nu al zijn er, voor de vijf zorgdagen samen, meer dan 2.000 geïnteresseerde onderwijsmensen ingeschreven. De eerste zorgdag, op 1 maart in Leuven, was vorige week ook al compleet 'uitverkocht'.

De grote vraag naar bijscholing en de interesse om van elkaar bij te leren, vanwege de zorgcoördinatoren is zonder twijfel één van de redenen van dit succes.

Na Leuven vinden er in maart nog vier zorgdagen plaats: op 10 maart in zaal Capitole te Gent, op 23 maart in de Lakenhalle te Ieper, op 24 maart in het culturele centrum van Hasselt en op 30 maart is er de dubbele zorgdag in het Antwerpse provinciehuis. Minister Vanderpoorten geeft op alle zorgdagen omstreeks 9u30 de aftrap.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten
- tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---