Amsterdam RAI

Urban Design 2005
9 mrt 2004

URBAN DESIGN KRIJGT TWEEJAARLIJKS VERVOLG

Amsterdam RAI, Fipavo, de branchevereniging van fabrikanten van fietsparkeer-voorzieningen en de Vereniging Straatmeubilair i.o. gaan gezamenlijk de vakbeurs Urban Design organiseren. Urban Design is gericht op de ontwikkeling, het ontwerp, beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De openbare ruimte krijgt veel aandacht bij het ontwikkelen en herinrichten van stedelijke gebieden. De groeiende markt vraagt om een eigen, nationaal platform. De eerste editie van het evenement, in april 2003, is enthousiast ontvangen. Zowel bezoekers als exposanten hebben aangegeven het belangrijk te vinden dat er een aparte vakbeurs is voor deze branche. Urban Design 2005 wordt volgend jaar gehouden van 26 tot en met 28 april in Amsterdam RAI.

Gericht expositieprogramma
Urban Design richt zich op het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte. Daartoe behoren leveranciers van straatmeubilair, openbare verlichting, wegverharding, speeltoestellen en groenvoorziening, maar ook advies- en architectenbureaus en bedrijven die zich richten op het beheer ervan. Dat maakt de beurs interessant voor stedenbouwkundigen, gemeenten, woningcorporaties, architecten op het gebied van landschap, stedelijk interieur en woningbouw en projectontwikkelaars, zowel op het gebied van woningbouw als utiliteitsbouw.

Eerste editie succesvol
Urban Design is in 2003 (toen onder de naam Urban Planning) opgericht in samenwerking met Fipavo. De heer Ton van Klooster van Fipavo: De eerste editie heeft laten zien dat er vraag is naar een eigen, nationaal evenement voor de openbare ruimte. Per jaar geven Nederlandse gemeenten circa 4 miljard euro uit aan vormgeving en inrichting van de openbare ruimte. Alleen dat al rechtvaardigt een eigen platform voor leveranciers aan deze branche. De nieuwe naam geeft daarbij duidelijker aan wat het expositieprogramma is van de vakbeurs. Op deze eerste editie werden bijna 100 exposanten en ruim 3.000 bezoekers geteld.

Deelname?
Meer informatie voor bezoekers en deelnemers is vanaf eind mei 2004 te vinden op de internetsite www.urban-design.nl .

Amsterdam, 9 maart 2004

Noot voor de redactie (