Ingezonden persbericht


Concertserie van Vrouw en Muziek i.s.m. De IJsbreker

WOMEN SOUNDING IN HOLLAND

Wie weet wordt het een jaarlijkse traditie: een serie van drie concerten in De IJsbreker door drie verschillende ensembles, waarbij de nadruk ligt op muziek van vrouwen die wonen en werken in Nederland.

Als het aan de Stichting Vrouw en Muziek ligt in ieder geval, want als vervolg op de serie Lekkere Stukken: nieuwe muziek van wereldvrouwen, die in het begin van 2003 in Muziekcentrum De IJsbreker heeft plaatsgevonden, worden er in het voorjaar van 2004 wederom drie concerten in De IJsbreker georganiseerd. Het KAIDA Trio neemt op dinsdag 30 maart het eerste concert voor haar rekening. Weliswaar met een gewijzigde samenstelling. De pianist Sonsoles Alonso is vervangen door Nora Mulder (o.a. bekend van het duo Post & Mulder). Samen met deze ervaren nieuwkomer zullen Fie Schouten (basklarinet) en Karina Erhard (fluit) het publiek weer verrassen met een gevarieerd programma. Hanna Kulenty heeft (in opdracht van Vrouw en Muziek) een compositie gemaakt voor het KAIDA Trio en bovendien heeft het trio voor deze gelegenheid een programma samengesteld met niet alleen werken van vrouwen, maar ook van mannen.

Op dinsdag 27 april krijgen we een heel bijzonder concert van de fluitist Eleonore Pameijer, de sopraan Irene Maessen en de pianist Roger Braun. Alledrie zijn zij zeer ervaren musici die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Vol enthousiasme zijn Pameijer en Maessen aan de slag gegaan en hebben zij het programma Vrouwenmuziek uit heden en verleden samengesteld. Zij spelen onder andere The Wondrous Milligram (1992) voor sopraan en fluit van de onlangs overleden Servische componiste Ljubica MariIJ.

Als klap op de vuurpijl speelt op zondag 23 mei het Escher Ensemble het programma Genesis, bestaande uit zes hedendaagse composities. Het Escher Ensemble (vijf saxofonisten en vijf strijkers) werd opgericht in 1993. Sinds de oprichting verwierf het ensemble snel faam, dankzij de verrassend welluidende samenstelling, de boeiende programma's en het hoge musiceerniveau van de spelers.

Programma 30 maart 2004, 20.30 uur, KAIDA Trio, bestaande uit Karina Erhard - fluit, Fie Schouten - basklarinet en Nora Mulder - piano. Mayke Nas - digit#1b versie voor Kaida (2004), Filippo Perocco - Pillar (2003), Hanna Kulenty - Rainbow 3 (2003), Ernesto Molinari & Philippe Racine - Lusuolo (1985), Vanessa Lann - Sleep, sleep, gypsy (2003), Jorrit Dijkstra - Veeg (2004, wereldpremière), Ned McGowan - Urban Turban (2001/arr.2003), Muziekcentrum De IJsbreker, Amsterdam

Kijk voor het uitgebreide programmaoverzicht op www.vrouwenmuziek.nl

Toegangsprijzen: abonnement (3 concerten): ¤ 22,50, losse kaarten: ¤ 8,50 normaal / ¤ 6,50 korting Kaartverkoop: kassa Muziekcentrum de IJsbreker: 020 - 693 90 93 (ma.-vr. 13.00-17.00 uur) Nadere informatie: Stichting Vrouw en Muziek, Tel 020 694 7317, Fax 020 694 1273, www.vrouwenmuziek.nl

----------