Ingezonden persbericht


OP BOUWRAI 2004 AANDACHT VOOR ACTUELE WONINGPROJECTEN

Dinsdag 30 maart start in Amsterdam RAI BouwRAI 2004, vakevenement voor de ontwikkeling van woningprojecten. BouwRAI is bestemd voor projectontwikkelaars, architecten, gemeenten en corporaties en laat de laatste ontwikkelingen zien. Zo zijn er op de beurs Projectpleinen met toonaangevende woningprojecten van corporaties en op het gebied van Wonen en Zorg en Industrieel Flexibel Bouwen. Verder kent BouwRAI architectuurpresentaties, excursies naar projecten in Amsterdam, themapaviljoens over openbare ruimte, gebruiksdaken en duurzaam bouwen en de BouwRAI Bouwprijs. Er zijn 350 exposanten, éen daarvan bouwt als stand zelfs een echte woning. Tot slot is er een uitgebreid seminar / congresprogramma:

Op woensdag 31 maart tussen 10.00 en 12.30 uur discussiëren hoofdrolspelers bij de aanpak van oude wijken met elkaar in het congres Partnership in de stedelijke vernieuwing . Dat zijn mr.drs. A.W.H. Bertram, Directeur-Generaal Wonen ministerie van VROM, Mária van Veen, directeur Woonbond, Willem van Leeuwen, voorzitter Aedes vereniging van woningcorporaties en Ralph Pans, voorzitter directieraad Vereniging Nederlandse Gemeenten. Maria Henneman voelt als discussieleider de partijen aan de tand met de vraag of de mooie beleidsintenties ook echt werken.

Op Vrijdag 2 april om 12.00 uur vindt de uitreiking van de BouwRAI Bouwprijs plaats, de prijs voor de beste innovatie op de beursvloer. Genomineerde inzendingen zijn onder andere een software methodiek als hulp bij vernieuwing van oude wijken, een bijzonder ventilatiesysteem en de integrale leidingen tunnel van Projectbureau Amsterdam Zuidas.

De BouwRAI is van dinsdag 30 maart tot en met donderdag 1 april dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur.

SLIM IS HET SLEUTELWOORD OP INTERTRAFFIC 2004,
VAKBEURS VOOR PROFESSIONALS UIT DE MOBILITEITSINDUSTRIE

Eveneens dinsdag 30 maart gaat Intertraffic Amsterdam 2004, de grootste internationale vakbeurs op het gebied van ontwerp, beheer en onderhoud van verkeers- en vervoersinfrastructuur in Amsterdam RAI van start. Tot en met 2 april vinden verkeersmanagers, overheden en stedenbouwkundigen hier de nieuwste producten die bijdragen aan een zo optimaal mogelijke invulling van de infrastructuur. De beurs kent een recordaantal van 677 exposanten uit ruim 30 verschillende landen.

Wegen en een goede geleiding van alle verkeer zijn van groot belang voor mobiliteit en economie, maar ook de voorzieningen op andere plaatsen zijn belangrijk en hebben impact op het dagelijkse leven. De vakbeurs heeft als hoofdthema Europees verkeersmanagement. Daarbinnen is een belangrijke rol weggelegd voor presentaties van bedrijven die zich richten op ITS (Intelligente Transportsystemen) die snelle en efficiënte verkeersinformatie bevorderen.

De Innovation Award zet opvallende primeurs in de schijnwerpers. Voor de Award zijn 10 producten genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op de opening van de beurs op dinsdag 30 maart om 11.00 uur. Genomineerde producten zijn bijvoorbeeld een automatisch verlichte nummerplaat, nieuwe video-verkeersregistratiesystemen, nieuwe toepassingen in verkeer van de GSM, nieuwe veilige trailer voor wegwerkzaamheden, verkeers-monitorsystemen en speciale wegdekverlichting.

Gedurende Intertraffic zendt de VerkeersInformatieDienst voor radio RTL FM dagelijks de verkeersinformatie live uit vanaf de beursvloer.

Intertraffic vindt plaats in het Europacomplex van Amsterdam RAI en is op 30, 31 maart en 1 april geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op 2 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met Lucette Bruinsma voor Intertraffic: tel: 020-549 12 12 of 06 41 55 73 43, e-mail: l.bruinsma@rai.nl en Anita Kanters voor BouwRAI: tel. 020 549 12 12 of 06 54 25 53 54. Toegang krijgt u op vertoon van uw perslegitimatie via de Perskamers Europahal (Intertraffic) en Parkhal (BouwRAI).

Amsterdam RAI Press & PR, tel.: 020 - 5491212
BouwRAI: Anita Kanters, a.kanters@rai.nl
Intertraffic: Lucette Bruinsma, l.bruinsma@rai.nl