Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Uitvaart Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden

25-03-2004
Het stoffelijk overschot van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden wordt dinsdag 30 maart op ceremoniële wijze van Paleis Noordeinde overgebracht naar de Nieuwe Kerk te Delft voor bijzetting in de Koninklijke Grafkelder. De rouwstoet vertrekt om 9.45 uur vanaf Paleis Noordeinde. De uitvaartdienst is van 12.30 tot 13.30 uur. Voorganger is ds. W. Hudig-Semeijns de Vries van Doesburgh.

De rouwstoet vertrekt om 9.45 uur vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag naar het Instituut Defensie Leergangen in Rijswijk. Daar sluit de naaste familie van de Prinses zich in volgrijtuigen aan bij de rouwstoet. Om 11.35 uur vertrekt de gehele stoet met groot militair ceremonieel naar de Nieuwe Kerk in Delft, waar zij om 12.15 uur arriveert.

De leden van de Koninklijke Familie die niet deelnemen aan de rouwstoet, Nederlandse autoriteiten en leden van buitenlandse vorstenhuizen komen bijeen in het Stadhuis van Delft. De Nederlandse autoriteiten gaan 11.55 uur te voet over de Markt naar de Nieuwe Kerk. Om 12.00 uur gaan de leden van buitenlandse vorstenhuizen en de leden van de Koninklijke Familie die niet deelnemen aan de rouwstoet van het Stadhuis te voet naar de Nieuwe Kerk. De overige genodigden arriveren tussen 10.30 en 12.00 uur bij de Nieuwe Kerk.

De uitvaartdienst vangt aan om 12.30 uur. De bijzetting vindt plaats in de Koninklijke Grafkelder van de kerk. Om 13.30 uur vertrekken de Koninklijke Familie en de deelnemers aan de rouwstoet naar Paleis Noordeinde, waar de condoléance van de familie plaatsvindt.

De route van Paleis Noordeinde naar het Instituut Defensie Leergangen is: voorzijde Paleis
Noordeinde-Heulstraat-Kneuterdijk-Buitenhof-Spui-Rijswijkseplein-Rijsw ijks eweg-Haagweg-Rotterdamseweg-Laan van Hoornwijck-Singel-Poortweg-Instituut Defensie Leergangen, Brasserskade.

De route van het Instituut Defensie Leergangen naar de Nieuwe Kerk in Delft is: Poortweg-Vrijebanselaan-Wateringse Vest-Noordeinde-Oude Delft-Nieuwstraat-Camaretten-rond Raadhuis (linksom)-rond Markt (rechtsom)-Nieuwe Kerk.

Over de precieze samenstelling van de rouwstoet worden later mededelingen gedaan.