Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Verkeershinder verwacht tussen Rotterdam, Delft, Den Haag

Vanwege een militair eerbetoon tijdens de uitvaart van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Juliana der Nederlanden wordt hinder voor het verkeer verwacht op de wegen tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Op de route tussen Paleis Noordeinde in Den Haag en de Nieuwe Kerk in Delft vormen enige duizenden militairen een erehaag. Zij verzamelen in Rotterdam en gaan met bussen naar de uitvaartroute. Het vervoer van de militairen vindt plaats in de ochtend en gaat via rijkswegen. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, een andere route te kiezen of thuis te werken.

Vanaf 06.00 uur is op de rijkswegen van Rotterdam naar Delft en Den Haag (de A16, A20, A13 en A4) op een aantal plaatsen de rechterrijstrook afgesloten en alleen bestemd voor de bussen met militairen. Voor het overige verkeer zijn daar dus minder rijstroken beschikbaar. Dit kan filevorming tot gevolg hebben. Bovendien is een aantal op- en afritten afgesloten. De steden Rotterdam, Delft en Rijswijk zijn daardoor s-morgens beperkt bereikbaar. Datzelfde geldt voor Rotterdam Airport, het Kraamzorghotel en het Sint Franciscus Gasthuis.

Om het verkeer zo snel en veilig mogelijk te laten doorstromen, zijn de bruggen in deze route en in de omgeving daarvan tussen 6.30 uur en 11.30 uur gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Voor weggebruikers is informatie over de te verwachten hinder en de afgesloten op- en afritten beschikbaar via 0800-WEGINFO (0800-9344636). Bovendien is actuele verkeersinformatie dagelijks te verkrijgen op Teletekstpaginas 730, 731 en 732 en via de landelijke en regionale televisiezenders. Meer informatie over het openbaar vervoer is beschikbaar op www.9292ov.nl en via 0900-9292 ( 0,50 per minuut).