CONNEXXION


PERSBERICHT

Datum: 26 maart 2004
Kenmerk: HO/ 04.007

Omleidingen openbaar vervoer tijdens de uitvaartvaartplechtigheid van Prinses Juliana

In verband met de uitvaartplechtigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana zullen de openbaar vervoerbedrijven HTM en Connexxion op 30 maart in Den Haag en Delft en omgeving een aangepaste dienstregeling rijden. De omleidingen in Delft e.o. zijn uiterlijk tot 19.00 uur van toepassing. Naar verwachting duren de omleidingen in Den Haag tot ca. 13.00 uur. De Nederlandse Spoorwegen rijden volgens de normale dienstregeling.

Op bijna het gehele lijnennet van HTM zijn wijzigingen van toepassing. Zo rijden buslijnen 20 en 28 en de tramlijnen 10 en 15 tot 13.00 uur niet en wordt een aantal tramlijnen in tweeën geknipt. In Ypenburg en op het traject Stuyvesantplein - Den Haag CS zet HTM pendelbussen in.

Het centrum van Delft is tot 19.00 uur afgesloten. De stadslijnen van Connexxion doen het centrum vanaf begin dienst tot 19.00 uur niet aan. De TU-wijk is tot 12.00 uur afgesloten en is niet bereikbaar voor de lijndienstbussen. Lijn 63 wordt tot 12.00 uur niet gereden en lijn 460 rijdt de gehele dag niet.

Volgens de normale dienstregeling stoppen in Delft 16 treinen per uur. NS verwacht dat dit ruim voldoende is om de verwachte aantallen (extra) bezoekers te vervoeren. Omdat de tunnel onder de sporen niet geschikt is voor grote drukte, wordt naar spoor 2 een tijdelijke toegang gebouwd. De tunnel wordt afgesloten. Treinreizigers die in Delft op de treinen richting Rotterdam willen stappen moeten rekening houden met een ongeveer 5 minuten langere loopweg naar het perron.

In de omgeving van Rotterdam worden in de ochtenduren vertragingen verwacht. Dit in verband met de verplaatsing van een groot aantal militairen tussen Rotterdam en de route van de rouwstoet.

De wijzigingen van zowel HTM als Connexxion staan vermeld in een gezamenlijke folder. Deze folders worden verspreid in de voertuigen van de bedrijven en zijn verkrijgbaar bij de verkooploketten van HTM, NS en Connexxion. Tevens is deze folder te downloaden op de internetsites van HTM (www.htm.net) en Connexxion (www.connexxion.nl).

Op dinsdag 30 maart worden via Radio en TV West de actuele wijzigingen doorgegeven. Ook via de internetsites van de bedrijven is de actuele stand van zaken te vinden.

Verdere informatie is te verkrijgen bij:

HTM Consumentenlijn 070-3848666 en www.htm.net
Connexxion Klantenservice 0900-2666 399 (euro 0,10 p.m.) en www.connexxion.nl

Voor een persoonlijk reisadvies 0900-9292, (euro 0,50 p.m.) www.9292ov.nl

//////////////////////////////////////////////
Noot voor de redactie/