Gemeente Den Haag

maart 2004
Gemeente Den Haag: Maatregelen in verband met overlijden H.K.H. Prinses Juliana (26 maart)

Speciale voorziening voor lichamelijk gehandicapten langs route rouwstoet
De gemeente zal op 30 maart a.s. een speciale voorziening treffen voor lichamelijk gehandicapten. Om te zorgen dat met name rolstoelgebruikers ook een goed zicht hebben, wordt een verhoging ter hoogte van het Spuiplein gebouwd.

Mensen die gebruik willen maken van deze voorziening kunnen zich op maandag
29 maart tussen 8.00 en 16.00 uur telefonisch opgeven bij het gemeentelijk ContactCentrum. Telefoonnummer (070) 353 3000. Opgeven kan het hele weekend door via email: contactcentrum@dsb.denhaag.nl

Het ContactCentrum noteert de namen. De ingeschrevenen kunnen zich ' s ochtends vanaf 7.30 uur op 30 maart melden bij de receptie van het stadhuis aan het Spui. Na legitimatie op basis van de invalidenkaart wordt een toegangskaartje voor het podium verstrekt. Naast de gehandicapte is plaats voor 1 begeleider.

Opvallende herinnering over verwijderen (brom-) fietsen en auto 's De gemeente zal vandaag vrijdag 26 maart vanaf 15.00 uur op een opvallende manier inwoners herinneren aan de maatregel, dat (brom-) fietsen en auto' s komende maandagavond en dinsdagochtend langs de route worden verwijderd. Vanaf dinsdag 30 maart a.s. van 0.00 uur tot 13.00 uur geldt er een parkeer- en stopverbod voor auto's langs de route. De politie kan dan alle auto's wegslepen die zich hier nog bevinden.
Om de inwoners hierop te attenderen, krijgen de aanwezige auto's een rode waarschuwing onder de ruitenwisser. Hierbij wordt verwezen naar het telefoonnummer 0900-8844 van de politie voor meer informatie.

De (brom-) fietsen krijgen een gele sticker op het zadel waaruit blijkt dat vanaf maandag
29 maart vanaf 18.00 uur de fietsen worden verwijderd door de gemeente. Meer informatie over de verwijderde fietsen is vanaf a.s. maandag te verkrijgen via www.denhaag.nl of het gemeentelijk Contactcentrum telefoon: 070-353 3000.

Klokken luiden
Op 30 maart zal de gemeente van 09.40 - 10.00 uur de klok luiden van de Grote Kerk. Deze klokken van deze kerk, de Abdijkerk in Loosduinen en de Oude Kerk in de Keizerstraat te Scheveningen zullen ook luiden van 12.00 tot 12.15 uur.