RTV West

Uitvaart prinses Juliana live op TV West en 89.3 Radio West

29 maart 2004

Vanaf 6 uur s morgens staan de uitzendingen van 89.3 Radio West en TV West in het teken van de uitvaart van prinses Juliana. Behalve de live-uitzending van de tocht van de rouwstoet en de uitvaartdienst brengen beide zenders steeds informatie over de verkeersmaatregelen, het openbaar vervoer en de actuele weersverwachting op deze voor de regio zo bijzondere dag.

TV West
TV West begint om 7 uur met een live-uitzending met actuele informatie over de verkeersmaatregelen in Den Haag, Rijswijk en Delft, reportages vanuit de binnenstad en natuurlijk veel aandacht voor de persoon van prinses Juliana, haar leven en haar uitvaart. Presentator Elles de Bruin spreekt met bekende studiogasten over de prinses en samen blikken ze vooruit op de uitvaart. Zodra de rouwstoet haar tocht begint zal TV West overschakelen op de registratie van de collegas van Nederland 2. Na de uitvaartdienst wordt de live-uitzending vanuit de TV West-studios hervat, met een gevarieerd programma met informatie en een terugblik op de dag.

89.3 Radio West
Ook de uitzendingen van 89.3 Radio West staan de hele dag in het teken van de uitvaart van prinses Juliana. Vanaf 6 uur doen journalisten live verslag van de gebeurtenissen in Den Haag, Rijswijk en Delft. In de ochtend zal het accent liggen op de verkeersmaatregelen langs de route en een vooruitblik op de uitvaart. Gasten in de studio en luisteraars praten mee over prinses Juliana.
De route van de rouwstoet wordt gevolgd door Radio West-verslaggevers. Ook de uitvaartdienst in de Grote Kerk in Delft is in zijn geheel live te volgen op de regionale radiozender.

25 maart 2004
Ron Fresen naar het NOS Journaal