Time : 12:05:01 PM
Date : Monday, March 29, 2004
Sender Name: VDAB

VDAB: Flexibel leren om de hoek

Opening eerste e-learningcentrum van de VDAB

Slechts 44 % van de Vlaamse huisgezinnen heeft een internetaansluiting. 42 % van de werkzoekenden heeft nog nooit met een computer gewerkt. Om de digitale kloof te dichten en iedereen mee op de computertrein te krijgen bouwt Renaat Landuyt, minister vice-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, de 61 VDAB-opleidings-centra om tot virtuele leercentra.

In deze centra kunnen werkzoekenden en werknemers terecht die thuis geen computer hebben. Zij kunnen er kiezen voor verschillende opleidingsformules: het klassikaal leren ondersteund door de computer, individueel leren of leren onder begeleiding van een coach (waarbij de coach op afstand of ter plaatse kan zijn).

De afgelopen vier jaar heeft minister Landuyt binnen zijn actieplan "ICT" reeds heel wat investeringen gedaan om werkzoekenden maar ook werknemers de nodige computervaardigheden bij te brengen. Computer - en internetkennis worden immers in heel wat vacatures en jobs vereist.

We nodigen u vriendelijk uit op dinsdag 30 maart 2004 om 11u30, bij de VDAB, Cyriel Buyssestraat 15 in 1800 Vilvoorde waar minister Landuyt het eerste e-learningcentrum zal openen.
Tijdens de officiële opening van het centrum, maakt u kennis met de mogelijkheden van deze nieuwe infrastructuur, krijgt u een demonstratie van een aantal concrete voorbeelden van afstands- en open leren en krijgt u ook inzicht in de resultaten van het globale actieprogramma "ICT" onder impuls van Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme Landuyt.

Bijlage: zie ook www.pressreleases.be

Datum:30 maart 2004
Uur:11.30 uur - 14.00 uur

Adres:
VDAB
Cyriel Buyssestraat 15
1800 Vilvoorde

Contactpersoon:
Nancy Vercammen, Communicatiemanager
Tel. 02 506 16 34
nvercammen@vdab.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: nancy_20040329_115438_28_Att_1.doc

Translations: (None)

VDAB: Flexibel leren om de hoek1