lekstroom, 09.45 uur

Utrecht 30-03-2004 - Nieuwsberichten district lekstroom

Hennepkwekerij aangetroffen

HOUTEN De politie heeft maandagavond bij een woning aan de Krozengaarde een hennepkwekerij ontmanteld.

Bij de politie was al eerder informatie binnengekomen dat er vermoedelijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. De bewoner deed omstreeks 18.30 uur de deur open en liet de agenten binnen. Hij gaf aan absoluut niet te weten wat de agenten kwamen doen. Op de zolder van de woning trof de politie een professionele in werking zijnde hennepkwekerij. De man 37- jaar en afkomstig uit Houten werd samen met een 25-jarige vrouw eveneens uit Houten aangehouden.

De energiemaatschappij constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. Alle planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen.

Gesnapt door videovoertuig

NIEUWEGEIN Op de Rijksweg A2 heeft de verkeerspolitie een automobilist bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Omstreeks 13.20 uur zagen agenten in een onopvallend videovoertuig een bestuurder vanuit de richting Utrecht in de richting van Everdingen rijden. De man reed met 144 km/u langs het videovoertuig. De 45-jarige bestuurder uit IJmuiden werd aan de kant gezet en aangesproken op zijn rijgedrag. De man verklaarde haast te hebben en op weg te zijn naar België. Nadat hij een proces-verbaal had gekregen kon hij zijn weg vervolgen.

Bromfietscontrole

HOUTEN Op de Utrechteseweg heeft de politie maandagmiddag een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 10.00 en 12.00 uur werden 8 bekeringen uitgeschreven voor onder andere, het rijden met versleten banden het niet of niet goed zichtbaar hebben van het verzekeringsplaatje en het overschrijden van de constructiesnelheid.

Gordelcontrole

HOUTEN De politie hield maandagmorgen op de Rondweg oost ook een gordelcontrole. In totaal kregen 31 bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurder werd bekeurd voor het niet handsfree bellen.