Gemeente Dongen


Samenwerking met ander muziekinstituut moet huidige continuïteit en kwaliteit waarborgen 30-03-2004 09:00

Muziekinstituut wil verder met twee mogelijke partners

Het bestuur van muziekinstituut Dongen, Gilze en Rijen streeft ernaar om het huidige niveau van haar muziekonderwijs overeind te houden en de continuïteit te waarborgen. Kleine muziekscholen blijken kwetsbaar te zijn. Daarom wil zij gaan samenwerken met een instituut uit de regio. In december 2003 en januari en februari 2004 is daarom met vier instituten de dialoog aangegaan. Met twee instituten bleek samenwerking de meeste mogelijkheden te bieden. Het betreft muziekschool CMD uit Waalwijk en De Nieuwe Veste uit Breda. Besluitvorming over de keuze van de nieuwe partner wordt verwacht vóór de zomervakantie van 2004.
Het algemeen bestuur van het muziekinstituut is de Stuurgroep van dit project. Zij stelde Van Buul Advies, uit Maastricht, aan om op hoofdlijnen te onderzoeken wat er van samenwerking in de regio valt te verwachten. Hiervoor voerde Van Buul Advies gesprekken met afgevaardigden van muziekschool CMD uit Waalwijk, H19 uit Oosterhout, De Nieuwe Veste uit Breda en de Tilburgse Dans- en Muziekschool.

Uit de oriënterende gesprekken kwam naar voren dat al deze instituten enthousiast zijn over het initiatief tot samenwerking. Wel bleken er betere mogelijkheden te zijn voor verder onderzoek richting muziekschool CMD uit Waalwijk en De Nieuwe Veste uit Breda. CMD verkeert momenteel in ongeveer dezelfde fase als muziekinstituut Dongen, Gilze en Rijen, ook hier wordt bezien wat de mogelijkheden zijn tot samenwerking in de regio. Samenwerking met De Nieuwe Veste heeft als voordeel dat een stadsschool en een regionale school vaak een andere aanpak hebben, en dus veel van elkaar kunnen leren. Deze mogelijkheden kunnen nader worden onderzocht.