Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 30-03-04

Meppel 30-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Politie bekeurt verkeersovertreders
EMMEN - Bij een roodlichtcontrole op de kruising van de Weerdingerstraat met de Hondsrugweg bekeurde de politie maandag in ongeveer een half uur tijd 5 automobilisten. De controles op deze kruising worden herhaald.

EELDE - In Eelde werden maandagmiddag en - avond tijdens een rijdende verkeerscontrole 11 weggebruikers bekeurd. Drie keer voor het niet dragen van de autogordel en het los achter in de auto vervoeren van kinderen. Vier keer voor het rijden met verkeerde verlichting. Een keer voor het niet handsfree bellen onder het rijden en drie keer voor technische gebreken.

Man aangehouden na beledigen agent
ASSEN - De politie in Assen hield maandagavond een 34 jr. man uit die plaats aan voor het beledigen van een agent. De man reed zonder licht op zijn fiets en ook nog op een voor het verkeer afgesloten deel van Het Kanaal in Assen. Toen de politie hem wilde laten stoppen ging hij er vandaar. Even later zagen de agenten de man opnieuw waarna hij werd aangesproken op zijn rijgedrag. De man had daar geen boodschap aan en ging zelfs zo ver dat hij een agent uitschold voor eikel. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Op het politiebureau bleek de man ook nog eens gesignaleerd te staan voor de politieregio Groningen. Met twee boetes voor verkeersovertredingen en een dagvaarding i.v.m. de belediging werd hij later op de avond overgedragen aan de politie uit Groningen.

Eigenaar betrapt twee inbrekers
EMMEN - De eigenaar van een in aanbouw zijnd bedrijf aan de Brinkenhalte in Emmen betrapte maandagavond twee inbrekers. Omdat er regelmatig spullen verdwijnen houdt de man zijn bedrijf in de gaten. Zo ook maandagavond. In het gebouw betrapte hij een 19 jr. jongen uit Emmen. Op het terrein trof de man nog een 18 jr. jongen aan waarvan hij de gegevens noteerde. Hij plaatste de aangehouden jongen in zijn auto en waarschuwde de politie. Deze jongen is overgebracht naar het politiebureau. De andere jongen werd thuis gebeld en kwam ook naar het politiebureau waar hij werd aangehouden. Beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt inbreker aan
ASSEN - Een 54 jr. man uit Assen is maandagavond kort na een inbraak in een benzinestation aan de Alteveerstraat in die plaats aangehouden door de politie. De man had een ruit vernield en rookwaren uit de kiosk gestolen. De politie was snel ter plaatse nadat de melding over een inbraak bij het benzinestation was binnengekomen. Bij het aanrijden zagen ze vlak bij het benzinestation dat een man iets weggooide in een tuin. Dit bleek de buit te zijn van de inbraak. De man werd aangehouden. Omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette werd hij geboeid. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Hangjongeren bekeurd
WESTERBORK - Bij een controle op het schoolplein van de school De Lindelaar aan het Westeinde in Westerbork bekeurde de politie maandagavond drie jongens van 17 en 18 jr. uit die plaats. De jongens bevonden zich op het schoolplein terwijl de toegang daar verboden is.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur.
Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl