Politie Drenthe

Politie lost overval bejaarde vrouw Rolde op

Assen 29-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

ASSEN De politie heeft de op 22 januari jl. gepleegde gewelddadige overval op een 90-jarige vrouw in Rolde opgelost. Twee meisjes van 17, een van 18 en een van 20 jaar, allen afkomstig uit Assen, zijn aangehouden.

De beschikbare informatie leidde destijds niet tot oplossing van deze ergerlijke zaak. Het onderzoeksteam werd na ongeveer 3 weken ontbonden. Nadat gedetailleerde informatie binnen kwam met betrekking tot de daders van deze overval, werd een herstart gemaakt met het onderzoek.

Een 17-jarige meisje uit Assen werd op dinsdag 16 maart op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een autoinbraak aan de Cort van de Lindenstraat in Assen. Omdat zij tevens verdacht werd van betrokkenheid bij de overval in Rolde werd zij na afronding van het onderzoek naar de autoinbraak overgedragen aan het Rolder team.

Vorige week werden nog 3 vrouwelijke verdachten, 17, 18 en 20 jaar oud en eveneens uit Assen, aangehouden. Zij hebben inmiddels bekentenissen afgelegd en zitten nog vast. De 17-jarige, op 16 maart aangehouden, verdachte is inmiddels in bewaring gesteld en moest donderdag 25 maart voor de raadkamer verschijnen. Het overige drietal moet deze week voor de raadkamer verschijnen

Drang naar geld was het motief van de dames. Besloten werd de vrouw in Rolde, een van de dames kende het adres omdat ze in 2002 daar gewerkt had, te beroven.

De dames gingen op de fiets naar Rolde. Bij het binnen gaan van de woning werd niemand aangetroffen en werden twee portemonnees uit de woning meegenomen.

Omdat de buit dermate klein was werd besloten nogmaals in die woning naar geld te zoeken. Daarbij werd de bejaarde vrouw aangetroffen. Een van de dames sloeg de vrouw daarop enkele keren op haar hoofd om haar uit te schakelen. Toen dit niet lukte namen de dames de benen.

De politie heeft deze ernstige zaak mede opgelost door oplettendheid en bereidwilligheid van getuigen. Zij zijn in deze zaak diverse keren door politie benaderd en hun info heeft mede geleid tot de aanhouding van de verdachten.

De dames worden tevens verdacht van nog een poging tot beroving in dezelfde periode.

Informatie over dit bericht bij Ron Reinds 0592-383211 of 06-52528707