Politie Groningen

Persberichten dinsdag 30 maart 2004

Provincie Groningen 30-03-2004 -

Foxhol: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft maandagmiddag aan de Energieweg in Foxhol het rijbewijs van een 35-jarige man uit Sappemeer ingevorderd. De man reed aanvankelijk in zijn auto over de Woldweg in Foxhol. Daar reed hij door een rood verkeerslicht. Ook gaf de man tijdens het rijden nergens richting aan en voerde hij mistlampen aan de voorkant van de auto. Op de Energieweg tenslotte werd zijn snelheid vastgesteld op 150 km per uur, terwijl daar 80 mag worden gereden. De automobilist werd staande gehouden en kreeg bekeuringen voor de diverse verkeersovertredingen en moest zijn rijbewijs ter plaatse inleveren.

Meedhuizen: rijbewijs ingenomen
Op de Provinciale Weg N362 bij Meedhuizen heeft de politie maandagavond het rijbewijs van een 32-jarige man uit Appingedam ingenomen. De man reed in zijn auto met snelheid van 158 km per uur, terwijl op de N362 80 mag worden gereden. De Damster kreeg een boete voor te hard rijden en moest zijn rijbewijs achterlaten.

Niehove: auto in sloot
Een 50-jarige vrouw uit Niehove raakte maandagmiddag met haar auto in een sloot langs de Balmahuisterweg in haar woonplaats. De vrouw reed in de richting van Oldehove en wilde de inrit bij haar woning inrijden. Toen ze nagenoeg stilstond werd haar auto van achteren aangereden door een 43-jarige automobilist uit Niehove. De auto van het slachtoffer werd daardoor de inrit voorbij geduwd en belandde in de sloot. De bestuurster en haar 7-jarig zoontje werd snel uit de auto gehaald door een achteropkomende automobilist. Ze kwamen met de schrik vrij. De auto is door een berger uit de sloot gehaald en samen met de botsende auto afgevoerd.

Zuidhorn: meisje gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg in Zuidhorn is maandagmiddag een 13-jarig meisje uit Noordhorn gewond geraakt. Het meisje stak op de kruising met de Fanerweg de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een auto, bestuurd door een 35-jarige vrouw, ook uit Noordhorn. Het slachtoffer werd door de auto geschept en enkele meters weggeslingerd. Ze liep diverse verwondingen op en is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. De personenauto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Zuidbroek: rijbewijs kwijt na te hard rijden
Een 38-jarige automobilist uit Westerlee raakte maandagmorgen zijn rijbewijs kwijt op de A7, nabij Zuidbroek. De snelheid van de man werd daar vastgesteld op 173 km per uur. Ter plaatse mag 120 worden gereden. De automobilist kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.