AutoRai

30-3-2004

Nissan Almera Tino met visie

Nissan maakt inparkeren nu tot een wel heel eenvoudig kunstje. Tijdelijk is de Nissan Almera Tino Visia met 1,8-litermotor uitgerust met een gratis achteruitrijcamera voor veilig en gemakkelijk inparkeren.

Het actiemodel met de naam Almera Tino VISION krijgt de aangename prijs van 21.825,- mee. Dat betekent een voordeel van meer dan 500,-.

De achteruitrijcamera is een handig hulpmiddel dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Nissan Primera. De camera is in de achterbumper gemonteerd en projecteert het beeld achter de auto op een groot kleurendisplay die centraal in het dashboard is geplaatst. Het beeld verschijnt zodra de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Spelende kinderen en eventuele obstakels zijn daardoor goed te zien.

De Almera Tino VISION is gebaseerd op de Visia-uitvoering met
1,8-lietermotot. De midi-MPV is een flexibele, comfortabele gezinsauto. Met de aparte vormgeving, complete uitrusting en uitstekende rijeigenschappen is de Almera Tino een van de populairste Nissans op dit momnet. Tot de standaarduitrusting van de Almera Tino VISION behoren onder meer volautomatische airconditioning, elektrisch bedienbare ramen (voor), elektrisch bedienbare buitenspiegels, een radio/cd-speler met zes speakers en bediening op het stuurwiel, een buitentemperatuurmeter en N-FORM met 5,8-inch TFT-kleurenscherm.

Net als in andere Nissans zijn de veiligheidsvoorzieningen in de Almera Tino VISION van bijzonder hoog niveau. De auto is onder meer voorzien van vier airbags, actieve hoofdsteunen voor, drie hoofdsteunen achter, ABS met EBD, afstandsbediening op de centrale portiervergrendeling, elektronische antidiefstal startblokkering en ISOFIX-voorbereiding,. De 1,8-liter benzinemotor staat garant voor prettige prestaties. De motor levert 115 pk en kent een verbruik van ongeveer 7,7 liter per 100 kilometer.

De Nissan Almera Tino VISION kost 21.825,- en is slechts tijdelijk verkrijgbaar. Het actiemodel staat vanaf nu bij de Nissan-dealer.