Ingezonden persbericht


Persbericht

30 maart 2004

Netsize en SurfKitchen bundelen krachten voor betere mobiele dataservices

~ samenwerking maakt gebruik van hoogwaardige content gemakkelijker en afname van mobiele diensten leuker ~

Netsize, marktleider in het aanbieden van mobiele producten en diensten voor business en entertainment, gaat samenwerken met SurfKitchen, de vooraanstaande aanbieder van access managementtechnologie voor mobiele dataservices. Samen met Netsize gaat SurfKitchen gebruiksvriendelijke user interfaces produceren voor mobiele operators. De opmaak van deze user interfaces kan aangepast worden aan de wensen van de operators en bijvoorbeeld van een eigen logo worden voorzien. Deze mogelijkheden vormen een belangrijke aanvulling op Netsize¹s dienstenportfolio en de twee bedrijven gaan dit aanbod gezamenlijk verkopen en marketen.

SurfKit Mobile, het data services platform van SurfKitchen, brengt een radicale verandering teweeg in de gebruikerservaring bij de afname van mobiele diensten. De gebruiker kan nu hoogwaardige datadiensten en informatie op een handset bekijken zonder dat er een on-line verbinding hoeft te worden gemaakt. Zodra de gewenste content is gevonden, kan de klant met één klik de informatie ophalen. Mobiele operators kunnen met SurfKitchen¹s intuïtieve technologie de acceptatie van hun mobiele diensten versnellen en zo de populariteit ervan vergroten.

Gerry Gross, SurfKitchen VP Global Sales & Marketing, zegt hierover: "SurfKit Mobile maakt het gebruik van hoogwaardige content gemakkelijker en mobiele dataservices worden daardoor aantrekkelijker voor de gebruiker. Wij denken dat we samen met Netsize deze boodschap doeltreffend onder mobiele operators kunnen verspreiden."

Pascal Verveur, VP Telecom Division, stelt het volgende: "Netsize helpt operators bij het aanbieden van de nieuwste mobiele content zodat ze het maximale rendement kunnen halen uit hun dataservices. Onze samenwerking met SurfKitchen is een belangrijke stap in het bereiken van dit doel. De frustratie die veel operators en gebruikers momenteel met mobiel internet ervaren wordt er namelijk drastisch door verminderd."

De aankondiging past in de recente uitbreiding van het product- en dienstenpakket van Netsize, dat nu ook applicaties en platforms van carrier-kwaliteit voor mobile operators omvat. Het huidige portfolio biedt Ring-Back tones, messaging in natuurlijke taal, systemen voor mobiel contentbeheer en -levering, SIM Toolkit applicaties en technologie voor lokale portals.

(339 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netsize

Met een omzet van meer dan 60 miljoen Euro in 2003 is Netsize Europees marktleider in het aanbieden van mobiele producten en diensten voor business en entertainment. Netsize ondersteunt bedrijven bij de implementatie van mobiele diensten om tactische en strategische doelen te bereiken.

Netsize biedt haar klanten directe netwerkverbindingen en revenue sharing-overeenkomsten met mobiele operators, waardoor Netsize wereldwijd meer dan 500 miljoen consumenten bereikt. In 18 verschillende landen heeft Netsize op technisch, financieel en marketingniveau een unieke infrastructuur, waardoor het mogelijk wordt diensten via SMS, MMS, en WAP over de hele wereld commercieel in te zetten. Netsize beschikt eveneens over een uitgebreide catalogus van mobiele applicaties en content, zoals logo's, foto's, ringtones en java games.

Opgericht in 1998, heeft Netsize een 190-tal personeelsleden die meer dan 500 klanten bedienen.

Voor meer informatie surf naar www.netsize.com

Netsize doet voor het eerst mee aan de Technology Fast 500: Notering Deloitte European Technology Fast 500, editie 2003: eerste in Frankrijk, derde in Europa.

Over SurfKitchen
SurfKitchen is de meest vooraanstaande aanbieder van technologie voor toegangsbeheer voor mobiele dataservices. De softwareoplossing van SurfKitchen - SurfKit Mobile ­ stelt mobiele operators in staat snel een meer intuïtieve aangepaste gebruikersinterface te creëren die op afstand kan worden geïnstalleerd, beheerd en bijgewerkt. Hierdoor zijn gebruikers van mobiele telefoons in staat eenvoudiger toegang te krijgen tot en gebruik te maken van mobiele dataservices; als gevolg hiervan kunnen operators de inkomsten op dataservices aanzienlijk vergroten. SurfKit Mobile werd in mei 2003 gelanceerd en het softwareplatform vormt momenteel de basis van een aantal vooraanstaande Europese mobiele operators, zoals SONOFON (Denemarken). De Financial Times bestempelde SurfKitchen onlangs als "one of the companies to watch" op het gebied van draadloze telecommunicatie. SurfKitchen werd in 1999 opgericht en beschikt momenteel over kantoren in Europa en Azië. Meer informatie vindt u op: www.surfkitchen.com

Contact:

LEWIS, het ICT PR bureau:
Lilian van Tongerlo / Kim van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 Email: lilianv@lewispr.com
Kimv@lewispr.com Web site: www.lewispr.com

NETSIZE NEDERLAND
Ali Fenwick
Tel. + 31 (0)10 2663300 Fax: + 31 (0) 10 2663350 E-mail: afenwick@netsize.com Website: www.netsize.nl

Surfkitchen
Scott Allen, Marketing Director, SurfKitchen
E-Mail: scott.allen@surfkitchen.com;
Tel: +44 (0) 118 929 8072


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---