VAN NELLE ONTWERPFABRIEK

45.000 m2 in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam verhuurd

Ketelhuis van Nelle Ontwerpfabriek wordt exclusief Gezondheid & Saunacentrum
NAi vestigt zich met open maquettedepot in de Van Nelle Ontwerpfabriek

De herontwikkeling tot vooraanstaand zakencentrum van het bekende Van Nelle-complex in Rotterdam verloopt voorspoedig. Het Van Nelle-gebouw, gebouwd in de jaren 1925 - 1930 en algemeen beschouwd als een hoogtepunt in de moderne architectuur, is een Rijksmonument en staat op de voordracht voor opname in de lijst van Werelderfgoederen van de UNESCO.

Het complex werd in 1998 gekocht door Koninklijke Volker Wessels Stevin NV, en er is door de grote inspanning van de Maatschap Van Nelle Ontwerpfabriek nu 45.000 m2 van in totaal circa 55.000 m2 verhuurd. Het gaat om een veertigtal kleine en middelgrote ondernemingen, voor 60 procent afkomstig van buiten de regio Rijnmond en samen goed voor zo'n 400 arbeidsplaatsen. Het fraai verbouwde voormalige expeditiegebouw wordt gehuurd door het internationale stedenbouwkundige bureau Kuiper Compagnons en het Architectenbureau Van den Broek & Bakema is met haar vestiging in enkele schitterend verbouwde Schiehallen de verhuurgrens van 45.000m2 gepasseerd.

Het Ketelhuis zal worden verbouwd tot een zeer exclusief Gezondheid & Saunacentrum en komend najaar opent het NAi (Nederlands Architectuur Instituut) een open maquettedepot in een van de Schiehallen. De afgelopen jaren heeft de Van Nelle Ontwerpfabriek zich ook bewezen als evenementenlocatie. Menige grote merken hebben hier een introductie georganiseerd, brainstormsessies hebben tal van nieuwe ideeën en producten opgeleverd. Ook hiermee wordt aan de naam 'Ontwerpfabriek' inhoud gegeven. Vernieuwende concepten voor enkele resterende ruimten op het complex staan in de steigers.

Inmiddels is er ook een Stichting Vrienden van de Van Nelle Ontwerpfabriek opgericht die zich met name zal richten op het aantrekken en ondersteunen van culturele en maatschappelijke themaprojecten op en rond het complex.

De Maatschap Van Nelle Ontwerpfabriek, bestaande uit POB BV, Kondor Wessels Projecten BV en Property Conversion Group BV is bijzonder trots dat de Van Nelle Ontwerpfabriek inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijk economisch boegbeeld voor Rotterdam en dat de architectonische waarde van dit Rijksmonument hiermee behouden zal blijven.

Wij vinden dat wij genoeg reden hebben om u in de gelegenheid te stellen om de nieuwe ontwikkelingen met eigen ogen te aanschouwen en nodigen u daarom uit om op woensdag 31 maart 2004 tussen 11.30 en 13.30 uur een perslunch bij te wonen op de 2e etage van de Theefabriek van de Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1 te Rotterdam. Een routebeschrijving vindt u op onze website www.ontwerpfabriek.nl

Tijdens de persbijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de directiemaatschap, de eigenaresse van het complex (CV Van Nelle Ontwerpfabriek), wethouder W. van Sluis, en vele in het complex gevestigde ondernemingen aanwezig zijn. Na een korte ontvangst zullen er tijdens rondleidingen in kleine groepen diverse interessante projecten op verschillende locaties binnen het complex worden gepresenteerd en zal er tevens volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Na afloop van de rondleiding zijn direct betrokkenen beschikbaar voor eventuele interviews.

We maken u er graag op attent dat er voor de pers in ruime mate beeldmateriaal beschikbaar is.

-------

Contactpersonen:
Maatschap/directie Van Nelle Ontwerpfabriek Eric Gude 010 -216.18.34 of 06- 53.240044
Architectenbureau Van den Broek & Bakema Henk Verbij 010
-413.47.80
Nederlands Architectuur Instituut (NAi) Carolien Ruigrok 010 - 440.12.55
Ketelhuis Van Nelle Ontwerpfabriek Henk Peinemann 06 - 41.752.890

AANMELDINGSFAX of E-mail

Medium : ................................................ .............

Journalist(en) : ................................................ .............

Telefoon : ................................................ ..............

Fax : ................................................ ..............

E-mail
: ...............................................................

is van plan de persbijeenkomst van de Van Nelle Ontwerpfabriek bij te wonen die op woensdag 31 maart aanstaande tussen 11.30 en 13.30 uur in de Van Nelle Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1 te Rotterdam, wordt gehouden.

Programma:

11.30 uur inloop en ontvangst op de 2e etage van de Theefabriek 11.45 uur welkomstwoord door Eric Gude, daarna het woord aan Wethouder van Sluis
12.15 uur rondleiding (met voedzaam lunchpakket) in kleine groepen door het complex
door diverse nog niet eerder opengestelde ruimten op het complex 13.15 uur feestelijke ondertekening contract Gezondheid & Saunaconcept in het Ketelhuis
13.30 uur einde officiële gedeelte perslunch en gelegenheid tot napraten

WIJ VERZOEKEN U VRIENDELIJK DIT FORMULIER VOOR 29 MAART 2004 TE FAXEN

OF TE MAILEN NAAR:

FAX : 010- 462.09.09

E-mail : eric.gude@propertyconversion.nl

30 mrt 04 11:36