Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - Zevenaarder gepakt na oplichting met mobieltjes
Publicatiedatum: 30-03-2004

De politie in Zevenaar heeft maandag een onderzoek afgesloten naar de oplichtingspraktijken van een 18-jarige verdachte uit Zevenaar. De man zou in een periode vanaf medio juli 2003 tot omstreeks november van dat jaar via Internet mobiele telefoons te koop aanbieden. Kopers werden uiteindelijk `verblijd' met een pakketje dat slechts een blikje frisdrank bleek te bevatten. De pakketjes zouden door de verdachte onder rembours zijn verzonden, de opbrengsten zouden door de Zevenaarder zijn geïncasseerd.

Aan de hand van acht zaken uit het hele land stelde de politie een onderzoek in dat leidde naar de Zevenaarse verdachte. Hij werd hiervoor in november vorig jaar al aangehouden. Volgens de politie zou de verdachte in een periode vanaf augustus 2003 zo'n acht kopers, afkomstig uit de provincies Friesland, Overijssel, Noord-Brabant, Zeeland en Limburg hebben opgelicht en zo ruim duizend euro hebben weten te incasseren. Bij het onderzoek naar de oplichtingspraktijken werd samengewerkt met de bedrijfsrecherche van TPG-post. De verdachte heeft tot nu toe alle betrokkenheid ontkend. De politie denkt echter voldoende bewijs verzameld te hebben en heeft de zaak aan justitie overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 30-03-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict Rivierenland zijn maandag 133 snelheidsovertreders geflitst. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in Didam (Doetinchemseweg), Babberich (Beekseweg en Dorpstraat), Duiven (Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat) en Lobith (Transeedijk). De hoogst gemeten snelheidsovertreding viel op de Doetinchemseweg in Didam. Daar reed een bestuurder tussen 07.00 en 12.15 uur 122 km/u terwijl 80 daar de limiet is. De meeste overtredingen vielen bij de controle tussen 09.45 en 11.30 uur op de Dorpstraat in Babberich: 45 hardrijders onder 465 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden