Lankhorst Public Relations

Celebrity Cruises

ICN

Vrijgegeven voor publicatie
Den Haag, 30 maart 2004

Celebrity Cruises presenteert ...Cirque du Soleil

Celebrity Cruises en het immens populaire Cirque du Soleil gaan intensief samenwerken. In Miami is recent een zesjarig (sponsor)contract afgesloten. Celebrity Cruises gaat de reizende shows van Cirque du Soleil in Noord-Amerika en Europa promotioneel ondersteunen. Cruisegasten kunnen o.a. gebruik maken van unieke post- of pre-tour arrangementen. Ook aan boord worden de vakantiegangers gefêteerd op de acts én acrobatische toeren van de leden van het Cirque du Soleil. De directies van beide organisaties zijn zeer in hun nopjes met de nieuwe samenwerking. "Het is heel uitdagend als twee jonge en dynamische bedrijven, die beiden een snelle groei doormaken, samen gaan werken", aldus Mario D'Amico, vice president marketing van Cirque du Soleil. "Deze joint venture is uniek en zal ook op de medewerkers van beide partners een stimulerende werking hebben", vervolgt D'Amico.

Circus op volle zee
Delen van voorstellingen van het circus worden opgenomen in het entertainmentprogramma van de cruisemaatschappij. Daarnaast spelen de acteurs ook in de gangen en aan dek voor de cruisegasten. Unieke ontmoetingen en onuitwisbare herinneringen zal dit tot gevolg hebben. Details over de inhoud van het circusprogramma aan boord volgen in mei 2004.
Sinds de oprichting van het circus in 1984 hebben meer dan 40 miljoen mensen in meer dan 90 steden intens genoten van de acts en spetterende shows van de acteurs van Cirque du Soleil.
In de doelstellingen van het Cirque du Soleil staat o.a. dat dit bedrijf acteurs en entertainers, vanuit alle lagen van de bevolking en alle hoeken van de wereld, de kans wil geven om hun wildste dromen in het circus, waar te maken. De nieuwe samenwerking met Celebrity Cruises biedt ook in dit opzicht unieke kansen.

Nog meer nadruk op beleving en luxe
De aankondiging van de samenwerking met Cirque du Soleil komt drie maanden nadat Celebrity Cruises haar nieuwe "Celebrity Xpeditions" heeft geïntroduceerd. Dit programma omvat een aantal bijzondere en exotische (excursie) ervaringen zoals een exclusief bezoek aan de Galapagos Eilanden. Celebrity Cruises is steeds weer opzoek naar nieuwe producten met het accent op beleving en luxe. De president en COO van Celebrity Cruises, Mr. Jack Williams, geeft aan dat de nieuwe samenwerking tussen de twee top partners méér is dan een productalliantie. "Dit is een doorbraak op het terrein van merkenallianties, waarbij beide partners bijzondere verkoopargumenten creëren en hun gasten kunnen profiteren van een unieke combinatie", aldus Mr. Williams.

Celebrity Cruises: luxe vakanties in het topsegment Celebrity Cruises is onderdeel van Royal Caribbean Cruises Ltd. De vijfsterren schepen behoren tot de top van het internationale cruiseaanbod. Momenteel heeft de gast de keuze uit tien Celebrity-schepen, die 47 verschillende vaarschema's aanbieden waarin 112 bestemmingshavens zijn opgenomen. U komt de schepen van Celebrity Cruises o.a. tegen in Europa, het Panamakanaal, rondom de Hawaï-eilanden, in Alaska, Bermuda, de Mexicaanse Riviera Maya en Zuid-Amerika .
In Nederland wordt Celebrity Cruises vertegenwoordigd door AMCA in Den Haag. Surf voor meer cruisedetails naar: www.amca.nl

Meer weten?
Voor informatie over de cruisemogelijkheden van Celebrity Cruises kunt u contact opnemen met generaal agent AMCA (American Cruise Agent), Weissenbruchstraat 70, 2596 GK Den Haag, telefoon 070-3141555, fax 070-3141550
Website: www.amca.nl, e-mail: amca@amca.nl.
Wie meer wil weten over het Cirque du Soleil kan surfen naar www.cirquedusoleil.com

200401

Noot aan de redactie (