Politie Zuid-Holland-Zuid

30/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

30-03-2004 - Persberichten District II

INBRAAK
ALBLASSERDAM- In de nacht van zondag op maandag 29 maart is ingebroken in een woning aan de Karper. De inbreker(s) konden dmv de flippermethode binnenkomen, omdat de deur niet op nachtslot zat. Uit de woning werden diverse bankpassen, een rijbewijs, een gsm en de autosleutels meegenomen. Vervolgens werd ook de voor de deur geparkeerd staande auto, een Opel Corsa (kenteken 86-LD-RX) meegenomen.

WINKELINBRAAK
GORINCHEM- Maandagmorgen 29 maart is er ingebroken in een winkel aan de Kwekelstraat. De dader(s) gooiden een steen door de winkelruit en namen een racefiets mee. Twee andere fietsen raakten beschadigd door het rondvliegende glas. De eigenaar van de winkel miste ook nog twee hartslagmeters. Overigens zal het moeilijk zijn geweest voor de dader om met de fiets weg te rijden, want de fiets stond met lege banden in de zaak.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
GORICHEM- Bij een winkel aan de Arkelstraat hebben winkeldieven op maandag 29 maart kleding meegenomen. Agenten die aan het surveilleren waren in de binnenstad, betrapten de dieven. Twee jongens van 16 jaar uit Vught, een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats en een 22-jarige man uit Klaipedos zijn aangehouden. In de auto van de verdachten werd een gestolen sportbroek, een jack, twee rugtassen en enkele mascararollers gevonden. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn inmiddels in verzekering gesteld.

JONGENS AANGEHOUDEN
GORINCHEM-een 13-jarige jongen uit Gorinchem en een 14-jarige jongen uit Noordeloos zijn op maandag 29 maart aangehouden. De jongens hadden in een winkel aan de Arkelstraat een pakje sigaretten en een speaker voor de computer gestolen. De jongens zijn op het politiebureau verhoord. Er wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast worden de jonge winkeldieven doorverwezen naar Bureau HALT.

DRONKEN AUTOMOBILIST
GORINCHEM- De politie heeft op maandagavond 29 maart een 29-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Dit gebeurde aan de Helling. Een agent liet de man stoppen omdat hij over de weg slingerde en tevens een paar keer op de verkeerde weghelft terecht kwam.De man reageerde niet op de stoptekens van de politie. Na een achtervolging kon de man worden klemgereden. De man rook behoorlijk naar alcohol. De politieagent liet de man blazen. Dit lukte de man echter niet. Vervolgens is de man meegenomen naar het politiebureau. Hier weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Ook stelde hij zich agressief op naar de politieagenten. De verdachte is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.