Gemeente Woudenberg


GGD onderzoekt gebitten van kinderen

Op maandag 29 maart jl. is de GGD Eemland gestart met een tandheelkundig epidemiologisch onderzoek bij leerlingen uit groep 8 van basisscholen in Woudenberg. In het onderzoek worden de gebitten van de kinderen bekeken en worden vragen gesteld over poetsgedrag, fluoridegebruik en eetgedrag. Verdeeld over een aantal weken zullen alle basisscholen in Woudenberg worden bezocht door de mondhygiëniste van de GGD. Nog voor de zomer worden de eerste resultaten van het onderzoek verwacht.

In de schooljaren 1988/1989 en 1995/1996 hebben de mondhygiënistes van GGD Eemland ook een onderzoek uitgevoerd bij de leerlingen uit groep 8 in Woudenberg en in andere gemeenten in het Gewest Eemland. Leerlingen uit Woudenberg bleken toen een minder goede gebitten te hebben dan hun leeftijdgenoten uit de regio. Daarom zijn in de afgelopen jaren diverse tandheelkundige preventieve activiteiten uitgevoerd in Woudenberg. Om de activiteiten te kunnen evalueren, is het van belang een actueel beeld te krijgen van de gebitsstatus van leerlingen uit Woudenberg. In overleg met de tandartsen uit Woudenberg is daarom besloten dit jaar een nieuw onderzoek uit te voeren.

Met behulp van de onderzoeksgegevens kunnen nieuwe keuzes worden gemaakt in het preventieve tandzorg beleid in Woudenberg. Laatst gewijzigd op 30/03/2004