Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 31 maart 2004 Publicaties - 31 maart 2004
Let op keurmerk Thuiszorg Europese verkiezingen op 10 juni 2004 Hondenpoep hoort niet op straat! Wonen en cultuur in gerestaureerd Schutterspark wordt familiepark Gemeente presenteert nieuwe Subsidie van 600.000 euro voor meer bewegen Gemeentelijke belastingen: Jeugdproblematiek: ben er zo vroeg mogelijk bij! Voorzieningen voor gehandicapten in 2004 aangepast
Wijkatlas 2003 op internet Startschot voor Op den Tricht Koopzondagen 2004 Brunssum pakt taalachterstand bij kinderen aan Alles wat u wilde weten over Brunssum Gemeente pakt overlast aan Evenementenkalender 2004 Brunssums project krijgt Tom Sebastiaan Gans Prijs
Weekmarkt Raadsvergadering van 23 maart 2004
Laat uw stem horen via het referendum
Spreekuren wethouders
MILIEU: DUALISME IN DE GEMEENTEPOLITIEK:
Scheiden van afval? Goed voor uw beurs! Nieuwe raadsgriffier Inleveren asbest Dualisme in de gemeentepolitiek Papier ophalen Inspreekuur voor burgers
VERKEER/VERVOER: Bouwen zonder vergunning?
Uitbreiding parkeerverbod St. Brigidastraat Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig?
Gehandicaptenparkeerplaats De behandeling van uw aanvraag Nieuwe weg Brede Maatschappelijke Voorziening Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
Verkeersspreekuur Vul uw bouwaanvraag goed in!

---

Stichting Seniorenraad Brunssum waarschuwt voor beunhazen Let op keurmerk Thuiszorg

De Stichting Seniorenraad Brunssum waarschuwt voor beunhazen in de thuiszorg. Sinds de invoering van het Persoonsgebonden Budget voor onder andere thuiszorg is er een explosieve groei van aanbieders in deze sector. De kwaliteit van de zorg (huishoudelijke hulp, vormen van verpleging) die deze bedrijven leveren, is echter niet altijd gegarandeerd. De Seniorenraad wijst gebruikers van thuiszorg op een keurmerk voor thuiszorginstanties. Dat keurmerk garandeert een standaardkwaliteit in de geboden zorg.

De Seniorenraad constateert een "grote onrust" onder Brunssumse ouderen, dit naar aanleiding van berichten in de pers over wantoestanden en slechte zorg- en dienstverlening die met name ouderen treft. De Seniorenraad adviseert dan ook om bij de selectie van een thuiszorginstantie altijd te informeren naar de aanwezigheid van een keurmerk, het zogenaamde HKZ-certificaat. Dit keurmerk wordt afgegeven door de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ). Bedrijven die het keurmerk hebben, moeten voldoen aan strenge criteria: ze stellen de cliënt centraal en werken voortdurend en systematisch aan verbetering van het aanbod.

Momenteel zijn in heel Nederland 40 thuiszorginstellingen gecertificeerd. Een lijst van gecertificeerde bedrijven is te vinden op de website van HKZ, www.hkz.nl. Telefonisch is de HKZ bereikbaar via (030) 239 80 22.

---

Uitbreiding parkeerverbod St. Brigidastraat

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het parkeerverbod in de St. Brigidastraat uit te breiden. De bestaande parkeerverboden zullen worden vervangen door een parkeerverbodzone die uitgebreid wordt met de toegangsweg tot het zorgcentrum Catharina Daemen over een lengte van circa 10 meter.

De aanleiding voor het uitgebreidere parkeerverbod is de bereikbaarheid van zorgcentrum Catharina Daemen voor hulpdiensten. Die bereikbaarheid was in het verleden meerdere malen in het geding vanwege geparkeerde auto's. Door het instellen van een parkeerverbodzone is de bereikbaarheid van het zorgcentrum veilig gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, telefoon (045) 527 86 23 of 527 85 80.
Het verkeersbesluit ligt voor eenieder vanaf 1 april 2004 ter inzage op 6e etage van het Bestuurscentrum.

Bezwaar
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie (31 maart 2004) van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum. Gehandicaptenparkeerplaats
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten tegenover het pand Prins Hendriklaan 77a.
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (31 maart 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum. Hondenpoep hoort niet op straat! zogenaamde lokale Welstandsnota.
De gemeenteraad kwam voor een vergadering bijeen op dinsdag 23 maart 2004. Tijdens deze vergadering zijn onder meer de volgende besluiten genomen:
De gemeenteraad is akkoord gegaan met de voorgestelde aanpak om de handhaving te intensiveren en te komen tot een integrale vergoeding van kosten als gevolg van glasschade. De gemeenteraad heeft ingestemd met de volgende vergoedingen:

gemeenteraad heeft ingestemd met een onderzoek naar de mogelijkheden om tot een dergelijke centrale organisatie te komen. De raad is akkoord gegaan met het voorstel om in 2004 een aantal GGD-producten af te nemen. Het gaat om een preventieproject voor infectieziekten (SOA-zorg voor jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar), een project zorg voor risicoleerlingen (onder meer voor zogenaamde producten. De raad is akkoord gegaan met afname van de genoemde producten en met de financiering daarvan. De raad heeft in principe ingestemd met de GGD-begroting voor 2004, maar gaat niet akkoord met de hierin genoemde loonkostenontwikkeling van 2,75 procent.
doorverwijzingen, betere bereikbaarheid. De raad heeft ingestemd met de visie achter deze nieuwe dienstverlening en draagt het college op zorg te dragen voor de uitwerking van deze visie. De raad heeft dit Masterplan Wonen, Welzijn en Zorg vastgesteld. Tijdens de vergadering heeft mevrouw A.G.L. Huisman-Peeters van de fractie Borger bekend gemaakt dat zij de fractie Borger verlaat en met een eigen fractie verder zal gaan, de fractie Huisman-Peeters. heeft iedere vrijdag telefonisch spreekuur van 09.00 - 11.00 uur. Hij is dan rechtstreeks bereikbaar via (045) 527 86 47. heeft iedere donderdag telefonisch spreekuur van 09.00 - 10.30 uur. Hij is dan rechtstreeks bereikbaar via (045) 527 85 61. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 13 april 2004.