Gemeente De Ronde Venen

Programma van eisen sporthal opgesteld, offertes aangevraagd 30-03-2004

Het college van burgemeester en wethouders heeft, conform aan de afspraken met de raad en de sport-verenigingen, het programma van eisen vastgesteld voor de bouw van de nieuwe sporthal. Op een aan-tal punten komt de gemeente ook tegemoet aan de bezwaren van omwonenden wat betreft ligging en hoogte van de nieuw te bouwen sporthal.

Het college kiest voor een sporthal opgebouwd uit één bouwlaag die zoveel mogelijk aansluit bij de maximale binnenmaat van zeven meter hoogte. Zeven meter is één van de eisen die ISA sport, het insti-tuut voor sportaccommodaties, aan een wedstrijdhal stelt. Ook is besloten om de nieuwe hal een halve slag te draaien. Omwonenden van de Cornelis Beerninckstraat kijken dan niet meer tegen de lange zijde van de sporthal aan, maar tegen de korte zijde van 28 meter; een verschil van ongeveer 20 meter.

Het college beslist voor 11 mei wie van de vijf aanbieders de nieuwe sporthal mag gaan bouwen en ook welk bouwoppervlak wordt voorgesteld aan commissie en gemeenteraad. Op 12 mei buigt de commissie financiën zich dan over het collegevoorstel.

De sportverenigingen hebben zich namelijk al meerder malen uitgesproken voor een hal die net zo groot wordt als de afgebrande Twistvlied hal. De afmetingen van die hal waren 49 meter lang en 28 meter breed. De ISA normering voor een sporthal voldoet al aan de afmeting van 44,2 meter bij 28 meter. De uiteindelijke keuze over de afmetingen en het groene licht voor het bouwen van de nieuwe sportaccom-modatie wordt in de raadsvergadering van 27 mei genomen.