Ingezonden persbericht


Frost & Sullivan: Network Associates voor derde achtereenvolgende jaar wereldwijd marktleider in LAN/WAN testapparatuur

Sniffer Technologies houdt zijn eerste plaats vast met een totaal marktaandeel van 24 procent

Amsterdam, 30 Maart 2004 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen, kondigde vandaag aan dat het vooraanstaande adviesbureau Frost & Sullivan recentelijk een nieuw rapport heeft uitgebracht waarin Sniffer(R) Technologies van Network Associates(R) werd genoemd als marktleider op het gebied van LAN/WAN testapparatuur. In het rapport getiteld "World LAN/WAN Test Equipment Markets" (Frost & Sullivan #A560-30, February 2004) bevestigde Frost & Sullivan het marktleiderschap van de Sniffer Technologies divisie in dit segment. Daarbij werd opgemerkt dat LAN en WAN technologie van kritisch belang zijn voor het ontwikkelen van de volgende generatie netwerken die vereist is voor het samengaan van spraak, video en data over een enkel netwerk.

"Network Associates heeft opnieuw bewezen te beschikken over de brede en diepe expertise die vereist wordt van een marktleider op het gebied van de technologische vooruitgang naar de volgende generatie netwerktechnologie. De Sniffer Technologies divisie blijft excelleren in het ontwikkelen en op de markt brengen van topproducten die tegemoetkomen aan de voortdurend veranderende vraag in de LAN/WAN markt," aldus Jessy Cavazos, industrieanalist bij Frost & Sullivan. "Om zo succesvol te blijven als Network Associates met zijn Sniffer Technologies productlijn, is meer nodig dan alleen een goed product. Uit het uitgebreide onderzoek van Frost & Sullivan blijkt dat de Sniffer divisie voortdurend blijft werken aan productinnovatie en volledig is gecommitteerd aan het tegemoetkomen aan de specifieke wensen van de klant."

Volgens dit rapport was Network Associates in 2002 marktleider op het gebied van testapparatuur voor het installeren, onderhouden en monitoren van LAN/WAN installaties, met een marktaandeel van 33 procent, een stijging van 6,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Voor een deel zal de extra omzet komen van de toegenomen vraag naar technologie voor het testen van VoIP en Wireless LAN.

Het rapport van Frost & Sullivan merkt op dat VoIP en WLAN technologie steeds vaker zullen worden toegepast in het MKB en private ondernemingen, wat het belang onderstreept van het gebruik van performance management systemen en niet alleen maar protocol analyzers. Sniffer Technologies blijft zich richten op de technologieontwikkeling en de opleidingen die nodig zijn om deze volgende generatie netwerken met succes te kunnen toepassen. Daarom werd onlangs de Sniffer Portable Lab 10 Gigabit Ethernet Analyzer aangekondigd, die ontwikkeld is om de prestaties te optimaliseren en de throughput te maximaliseren van zowel de huidige generatie supersnelle, long-range WAN en MAN netwerken als de traditionele LAN netwerken. "Het feit dat Frost & Sullivan het belang van LAN en WAN technologie benadrukt, bevestigt de leidende positie van Sniffer Technologies voor wat betreft het leveren van de beste oplossingen voor het aanleggen van de nieuwe generatie netwerken. Dit resultaat toont aan dat wij nog steeds voldoen aan alles waar de klant om vraagt op het gebied van netwerktechnologie - en meer," aldus Christopher Thompson, vice president product marketing voor Sniffer Technologies binnen Network Associates.

"Onze nog steeds groeiende kring van trouwe klanten weet dat zij samenwerkt met een van de meest vooraanstaande leveranciers van de meest geavanceerde oplossingen voor het beheren, onderhouden en beveiligen van hun complexe en geavanceerde netwerken. Het feit dat het Sniffer Technologies merk zo'n excellente reputatie heeft, blijft netwerkbeheerders en middle managers evenzeer aanspreken."
Als onderdeel van de rapportage over haar onderzoek bood Frost & Sullivan Network Associates de Frost & Sullivan Market Leadership Award aan voor de excellente wijze waarop de onderneming de uitdagingen, de drijvende krachten en de beperkingen op de markt weet te identificeren en een superieure marktstrategie te ontwikkelen om daarop in te spelen. De Award ondersteunt de bevindingen van het rapport als geheel en biedt erkenning voor het feit dat de Sniffer Technologies divisie bij voortduring blijft uitblinken op tal van gebieden, waaronder winstgevendheid en technologische innovatie in de LAN en WAN markt.

Sniffer Technologies producten maken deel uit van de McAfee(R) Network Protection Solutions productfamilie. Zij bieden oplossingen op het gebied van netwerken, beveiliging en applicatiebeheer die zijn ontworpen om zakelijke gebruikers maximale beschikbaarheid van hun netwerken te garanderen. Sniffer Technologies oplossingen ondersteunen meer netwerktypologieën dan alle andere aanbieders, waardoor grote ondernemingen, het MKB en service providers over de gehele wereld hun netwerken en hun applicaties 24 uur per dag, zeven dagen in de week op topniveau draaiende kunnen houden. Sniffer Technologies is een van de meestgewaardeerde leveranciers van oplossingen voor het bewaken, onderhouden en visualiseren van netwerken. De Sniffer Technologies oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van beschikbaarheid en veiligheid die binnen organisatie kunnen worden gesteld aan hun websites, Internet applicaties, gezamenlijke spraak-, video- en datanetwerken, draadloze local area netwerken (LANs); en supersnelle geschakelde en optische netwerken. Voor nadere inlichtingen over Sniffer Technologies en McAfee Network Protection Solutions surft u naar http://www.sniffer.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

XXX